Nieuws Mechelen Campr scoort bij Telenet Idealabs

Campr scoort bij Telenet Idealabs

Campr scoort bij Telenet Idealabs

camprCampr is één van de vijf start-ups die door Telenet Idealabs zijn geselecteerd voor een uitgebreid groeiprogramma en een injectie van 50.000 euro krijgen. De vier andere gelukkige starters zijn Dot, Intuo, On Air en Pith.li. Na vier maanden van intensieve begeleiding door het Telenet Idealabs programma werden deze vijf gekozen uit de tien start-ups die van start gingen. Ze werden uitgepikt op basis van hun vooruitgang, ambities en potentieel.

Onder de noemer Telenet Idealabs werd in 2014 een intensief acceleratorprogramma opgezet. Uit meer dan 450 inzendingen werden tien start-ups geselecteerd, die elk kantoorruimte en een financiële injectie van 25.000 euro kregen. Daarnaast konden ze een beroep doen op een uitgebreid mentornetwerk van ervaren ondernemers en medewerkers van Telenet. Met dit acceleratorprogramma konden de start-ups hun idee uitwerken tot een product of dienst die klaar is om de markt te veroveren.

Nicolas Verellen, CEO Telenet Idealabs:”“We zijn enorm blij met deze selectie. Dit is ook een bevestiging voor ons dat het mogelijk is om op zeer korte tijd een idee om te vormen tot een product. De 5 start-ups staan nu op het punt om echt te bewijzen aan de markt dat ze een oplossing hebben gebouwd waar potentiële klanten voor willen betalen.”

Campr is het geesteskind van Sebastiaan Schillebeeckx en Wim Vanhorenbeeck, die elkaar leerden kennen aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Campr was hun afstudeerproject. Het zijn gepassioneerde kampeerders, en met Campr willen ze iets bijdragen aan de camping community.

“Campr is een platform – en vanaf de lente een mobiele app – waar je zelf een kampeerplaats kan aanbieden of op zoek kan gaan naar een budgetvriendelijke verblijfplaats. Vergelijk het met Couchsurfing, maar dan in open lucht en met een twist: we bieden niet alleen originele outdoor slaapplaatsen aan, maar ook unieke ervaringen. Urban Camping, Glamping, Island Camping… De eigenaar van een kampeerplaats kan zich onderscheiden van anderen door een barbecue of een trip te organiseren.”

Ze zijn zeer te spreken over de steun van Telenet Idealabs. “De stap naar ondernemen is altijd moeilijk zonder steun. Maar met de juiste ingesteldheid en motivatie kom je er wel. Voor pas afgestudeerden als wij was het de perfecte kans om te beginnen met ondernemen. Hopelijk kunnen we andere jonge ondernemers inspireren om hetzelfde te doen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.