Nieuws Mechelen Chemie- en farmabedrijven zoeken personeel via We Are Chemistry

Chemie- en farmabedrijven zoeken personeel via We Are Chemistry

Chemie- en farmabedrijven zoeken personeel via We Are Chemistry

PUURS – Alcon uit Puurs is één van de 18 bedrijven uit de chemie- en farmasector die via het jobevent We Are Chemistry extra personeel zoeken. Het event wordt georganiseerd door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM).

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen nodigde 18 chemie- en farmabedrijven uit om hun vacatures voor te stellen aan studenten en werkzoekenden tijdens het jaarlijkse jobevent We Are Chemistry. De meer dan 500 aanwezigen volgden speedsessies en leerden de veelzijdigheid van de chemische sector kennen.

“De chemiesector moet jaarlijks ongeveer 2.500 nieuwe medewerkers aanwerven, enkel om de uitstroom van personeelsleden die op pensioen gaan op te vangen. Daarnaast is er nog de enorme jobgroei. Chemie, kunststoffen en life sciences zijn meer dan ooit economische speerpuntsectoren voor de provincie Antwerpen. Met We Are Chemistry willen we vooroordelen ontkrachten en de veelzijdigheid en duurzaamheid van de sector in de kijker zetten”, aldus gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Antwerpen, Ludwig Caluwé.

Farmabedrijf Alcon uit Puurs, wereldwijd marktleider in oogzorg en de op één na grootste divisie van Novartis, was één van de deelnemende bedrijven. Met locaties in 75 landen, is Alcon op zoek naar enthousiaste medewerkers om deel uit te maken van teams over de hele wereld. Ook in Puurs zijn er bij Alcon heel wat vacatures, zoals compounding operator, production supervisor, environmental coördinator, sqa engineer en supply operations planner.

Pas afgestudeerden

“In de chemie-, kunststoffen- en farmasector ervaren we de sterkste jobgroei in meer dan tien jaar. Opvallend: meer dan de helft van de vacatures (56%) staat open voor pas afgestudeerden zonder specifieke werkervaring. Bedrijven leggen de lat wel alsmaar hoger wat betreft het gevraagde opleidingsniveau. Twee derde van de vacatures is bestemd voor bachelors, masters of doctors. Maar ook technisch talent uit het TSO blijft erg in trek”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van sectorfederatie essenscia vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.