Nieuws Mechelen Citamine lanceert “Pluk de stad” en laat Mechelaars oogstoverschotten delen

Citamine lanceert “Pluk de stad” en laat Mechelaars oogstoverschotten delen

Citamine lanceert “Pluk de stad” en laat Mechelaars oogstoverschotten delen

MECHELEN – Met ‘Pluk de stad’ wil Citamine een nieuwe traditie van “oogstdelen” introduceren in Mechelen. Citamine is een collectief van ondernemende burgers die de gezamenlijke ambitie hebben om van Mechelen een eetbare stad te maken door een ecosysteem op te zetten dat stadslandbouw op onderbenutte plekken in de stad connecteert tot één circulaire stadsboerderij.

Mechelse burgers en bedrijven die in hun tuin groenten, fruit of kruiden telen en meer oogst hebben dan ze zelf kunnen verwerken, kunnen dit vanaf september gratis of tegen een (vrije) bijdrage delen met hun buren.

“Tijdens de coronacrisis merkten we dat de Vlaming massaal aan het moestuinieren is gegaan”, zegt Bérit Van den Bussche van Citamine. “Maar niet iedereen krijgt alles ook geplukt en verwerkt. Sommige mensen weten niet dat hun buur een paar huizen verder de lekkerste boontjes kweekt maar dat ze er al langs zijn oren uitkomen. Anderen verlekkeren zich al jaren op de kersen van hun achterbuur die jammer genoeg worden opgegeten door de vogels omdat hij geen ladder heeft om ze te oogsten.”

Om deel te nemen, volstaat het om te registreren via www.plukdestad.be en een affiche aan je raam te hangen. Citamine verzamelt het aanbod op een interactieve kaart die vanaf 1 september kan geraadpleegd worden.

Wie zelf niets heeft om te delen, maar wel graag wil helpen plukken en opeten, kan dus ook vanaf 1 september terecht op deze website om verse groenten, fruit, kruiden en eventueel andere natuurproducten te vinden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg, Putte
Heist-op-den-Berg

Albert Heijn blijft zoeken

PUTTE – HEIST-OP-DEN-BERG – Supermarktketen Albert Heijn ziet uiteindelijk af van de plannen om zich te vestigen in het vroegere… Lees meer

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Asperges voor het goede doel

SINT-KATELIJNE-WAVER - Een week na de verkoop van de eerste asperges heeft BelOrta de cheques met de opbrengst daarvan overhandigt… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.