Nieuws Mechelen Colis Privé opent logistiek centrum in Willebroek

Colis Privé opent logistiek centrum in Willebroek

Colis Privé opent logistiek centrum in Willebroek

WILLEBROEK – Amper zeven maanden nadat de Franse e-commerce speler Colis Privé aankondigde dat het naar België zou komen, opende het donderdag de deuren van een volledig nieuw logistiek centrum van 9032 vierkante meter in MG Park De Hulst in Willebroek. 

Het Franse pakketbedrijf rolt er zijn Belgische activiteiten uit en verwerkt er momenteel zo’n 10.000 pakjes per dag. Tegen 2023 moeten dat er een 40.000-tal worden. Bovendien zet Colis Privé ook grote stappen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zo wordt het gebouw volledig met warmtepompen verwarmd en rijdt 90 procent van de bezorgwagens volledig elektrisch.

Colis Privé is een van de grootste pakjesbezorgers van Frankrijk. Jaarlijks brengt het bijna 63 miljoen pakjes aan huis vanuit vier grote hubs – Rijsel, Lyon, Orléans en Île-de-France. Het voorbije jaar is de Franse e-commercespeler begonnen met zijn internationale uitbreiding, met de oprichting van Colis Privé België.

De projectontwikkelaar MG Real Estate heeft de voorbije maanden het nieuwe logistieke centrum in bedrijvenpark MG Park De Hulst gebouwd. Het gaat om een gebouwencomplex met ruim 8.500 vierkante meter magazijn en 455 vierkante meter kantoren in Willebroek. Bovendien wordt het gebouw volledig zonder fossiele brandstoffen verwarmd door het gebruik van warmtepompen.

“We zijn enorm tevreden met onze snelle ontwikkeling in België: onze 50 Belgische werknemers kunnen nu al aan de slag in het nieuwe magazijn, van waaruit zij dagelijks maar liefst 10.000 pakjes bij de klanten thuis kunnen bezorgen. Dankzij de sterke groei van de e-commerce, kunnen dat er tegen 2023 zelfs 40.000 per dag worden. De bouw van het nieuwe magazijn speelde dan ook een sleutelrol in onze ontwikkelingsstrategie. We zijn blij dat we met MG Real Estate een ideale partner hebben gevonden om onze groei in België te ondersteunen”, zegt Bart Sasse, Algemeen Directeur Colis Privé International.

Vanuit het nieuwe sorteercentrum bedient het Franse pakketbedrijf zowel de Belgische als de Luxemburgse markt met 150 koeriers. Dat aantal zal in de komende jaren opgedreven worden naar 450. Bovendien zal 90 procent van de pakjes met volledig elektrische wagens tot bij de klanten thuis worden bezorgd.

Het magazijn van Colis Privé in Willebroek is één van de laatste gebouwen van bedrijvenpark MG Park De Hulst. Met zo’n 500.000 vierkante meter is dit het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen. Na negen jaar bouwen zal de site tegen eind dit jaar volledig afgewerkt zijn, goed voor bijna 280.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnen. Dankzij die ontwikkelingen zijn er in de regio zo’n 1.500 jobs bijgekomen, verdeeld over 12 bedrijven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.