Nieuws Mechelen ColomaPlus bouwt ‘leertoren’

ColomaPlus bouwt ‘leertoren’

copyright Architectenassociatie AR-AS en MADAM architecten

ColomaPlus bouwt ‘leertoren’

MECHELEN – Aan de Colomalaan verrijst in de nabije toekomst een nieuw herkenningspunt in het Mechelse landschap: een leertoren voor zowel COLOMAplus als voor de afdeling Mode van Ursulinen Mechelen.

De leertoren zal bestaan uit vijf bouwlagen. Het gelijkvloers huisvest een polyvalente ruimte voor de studierichtingen Onthaal en Recreatie en het 7de jaar Gespecialiseerd Recreatiemedewerker. COLOMAplus biedt vanaf september 2021 Onthaal en Recreatie nu vanaf het 3de jaar (tweede graad) aan. Leerlingen die geïnteresseerd zijn in animatie, recreatie en toerisme, sportief zijn en die af en toe op een podium willen staan vinden zeker hun gading in deze richting. De polyvalente zaal met podium komt tegemoet aan de noden van deze praktische richting voor sport en spel en muzisch-creatieve activiteiten.

Op de eerste verdieping komen enkele nieuwe wetenschapslokalen, waar leerlingen nu in een aangepaste vernieuwende technologische context op een innovatieve manier wetenschapsvakken kunnen volgen. In totaal zal er extra ruimte voor 250 leerlingen bij gecreëerd worden.

De bovenste verdiepingen zijn voorbehouden aan de afdeling Mode van Ursulinen Mechelen, met een open creatief lokaal voor het ontwerpproces, een stoffenlokaal, enkele theorielokalen, grote ruimtes met naaimachines en een grote open atelierruimte. De nieuwe richtingen van COLOMAplus in het derde jaar Mode en Creatie en Moderealisatie en textielverzorging  zullen in de toekomst ook gebruik maken van deze praktijk- en theorielokalen.

“Dankzij onze scholengroep vzw KITOS verwelkomen we graag de creatieve modevervolgopleiding van zusterschool Ursulinen Mechelen in onze nieuwbouw. De nieuwe mode-opleidingen die we aanbieden zullen van hun expertise gebruik kunnen maken”, zegt Astrid De Groeve, directeur pedagogisch en personeelsbeleid COLOMAplus.

Architectenassociatie AR-AS en MADAM architecten zorgde voor een licht en compact volume dat mee opgaat in het groene domein van COLOMAplus. Alle binnenruimtes centraliseren zich rond één centrale organische wokkeltrap. Binnenin zal het ruimte- en lichtgevoel optimaal zijn. Elk lokaal zal een prachtig uitzicht op het domein hebben. Naast het gebouw komt de doorgetrokken fietsostrade Antwerpen- Brussel. De leertoren zal vanop de trein Mechelen -Brussel zeer goed zichtbaar zijn.

De totale investering bedraagt € 3.4 miljoen, waarvan € 1.3 miljoen capaciteitsmiddelen gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Men streeft ernaar het gebouw klaar te hebben tegen 1 september 2023.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.