Nieuws Mechelen Consortium rond Sweco haalt raamcontract Niras binnen

Consortium rond Sweco haalt raamcontract Niras binnen

Consortium rond Sweco haalt raamcontract Niras binnen

PUURS – NIRAS/ONDRAF, het Belgisch agentschap voor het beheer van radioactief afval, heeft het consortium ‘Sweco Belgium – Jacobs – Orano Projets – Arteum Architects’ geselecteerd voor een nieuw raamcontract voor nieuwe behandelings- en opslagfaciliteiten.

Het consortium zal verantwoordelijk zijn voor de haalbaarheidsstudies, alle ontwerpfasen, alsmede het project- en bouwtoezicht en ondersteuning bij verschillende grote projecten voor de bouw van nieuwe afvalopslaggebouwen en een waterzuiveringsinstallatie op de site van NIRAS/ONDRAF in de gemeenten Dessel en Mol. Het raamcontract wordt door NIRAS/ONDRAF geschat op een waarde van € 31,68 miljoen voor alle deelnemers.

Sweco en Arteum Architects voeren reeds een aantal hoogwaardige opdrachten uit voor NIRAS/ONDRAF. Het multidisciplinair ontwerp en de werfopvolging van een aantal gebouwen en de werfopvolging en -toezicht tijdens de uitvoering van de oppervlakteberging van radioactief afval in Dessel.

Jacobs heeft uitgebreide ervaring met ontmanteling en afvalbeheer van grote nucleaire sites in de VS, Frankrijk en het VK, waar het de partner inzake technisch ontwerp is van Sellafield Ltd.

Orano Projets biedt 40 jaar operationele ervaring in het ontwerp, de engineering en de bouw van complexe projecten, en in de ondersteuning van de exploitatie van grote nucleaire sites in Frankrijk, de VS, Japan en het VK.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

MEWA neemt Duits bedrijf over

MECHELEN - RS Kunststoff GmbH uit Hanau (D) werd overgenomen door MEWA Textil-Service en is daarmee een volwaardige dochteronderneming van… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.