Nieuws Mechelen Continental blijft ‘Factory of the future’

Continental blijft ‘Factory of the future’

Continental blijft ‘Factory of the future’

MECHELEN – Gisteren werden door technologiefederatie Agoria vier nieuwe ‘Factories of the Future’ bekend gemaakt. Het gaat om Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont). Daarnaast was Continental uit Mechelen een van de vijf bedrijven die hun eerder behaalde Factory of the Future-titel wisten te verlengen voor de volgende drie jaar.

In zeven jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België uitgegroeid tot een club van 42 ondernemingen, die de voorbije 5 jaar samen meer dan 1,9 miljard euro investeerden in ons land.

De Factories of the Future Awards zijn een initiatief van technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie. Factories of the Future zijn bedrijven die investeren in digitalisering, in hun personeel, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Om de felbegeerde titel te behalen, moeten bedrijven op elk van die transformatiedomeinen minstens vier op vijf scoren op een maturiteitsschaal tijdens een kritische audit door onafhankelijke experts.

Hoewel 2020 een jaar vol bijzondere uitdagingen was, heeft de aanslepende coronacrisis de Factories of the Future niet kleingekregen. Uit een enquête onder alle 42 titelhouders blijkt dat in het heetst van de crisis 8 bedrijven 100 procent operationeel zijn gebleven. Bij de andere Factories of the Future bleef de terugval in de activiteitsgraad beperkt: zij bleven gemiddeld tussen 70 en 95 procent operationeel.

“2020 was natuurlijk een uitzonderlijk jaar, en we zijn dan ook erg blij dat ondanks de zeer moeilijke omstandigheden toch heel wat maakbedrijven in ons land hun geplande transformatietrajecten zijn blijven voortzetten. De winnaars van vandaag illustreren dat toekomstdenken en geloven in je eigen visie als ondernemer altijd belangrijk blijft, want hoe lastig ook… uiteindelijk is corona maar een momentopname. Wil je als bedrijf voorlopen, blijf  dan investeren ook in tijden van crisis”, zegt Geert Jacobs, project manager ‘Factories of the Future’ bij Agoria.

Naast de vier nieuwe winnaars zijn er dit jaar ook vijf andere maakbedrijven die er na een nieuwe audit in geslaagd zijn om hun eerder behaalde titel van Fabriek van de Toekomst voor een periode van drie jaar te verlengen. Een ervan is Continental uit Mechelen.

“Ook deze bedrijven willen we vandaag uitdrukkelijk feliciteren om hun volgehouden inspanningen. Belangrijk voor Factories of the Future is immers niet alleen de bestemming, maar ook de reis,” zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.

“Niet enkel in de productie evolueert de digitale technologie snel, ook in de ondersteunende afdelingen is het potentieel enorm. Door slimme digitale ingrepen kunnen verschillende bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden. Dit verlaagt het stressniveau. Tegelijkertijd stimuleert dit de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers en vergroten de competentienetwerken binnen en buiten het bedrijf”, klinkt het bij Continental.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg
Heist-op-den-Berg

Robojob installeert 30ste tower

HEIST-OP-DEN-BERG - Iets meer dan 3 jaar na de lancering mocht RoboJob afgelopen week de dertigste installatie van een Tower… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.