Nieuws Mechelen Cores Development start met verkoop in Borgerwijk

Cores Development start met verkoop in Borgerwijk

Cores Development start met verkoop in Borgerwijk

SINT-KATELIJNE-WAVER – Borgerwijk, gelegen aan Ijzerenveld in Sint-Katelijne-Waver, hervormt de zorgsite van Borgerstein naar een nieuwe woonwijk. Nu de werken aan de nieuwe zorgcampus voor Borgerstein vzw in de laatste rechte lijn zitten, startte CORES Development het voorbije weekend met de verkoop van de eerste 33 nieuwbouwappartementen, gelegen in het noordelijke deel van de site.

Toekomstige bewoners van Residentie Philyra huizen in een wijk die geschiedenis ademt.  Borgerwijk transformeert de komende jaren van een besloten site naar een open en groene wijk. Borgerwijk creëert een mooi evenwicht tussen publieke en private ruimtes. Bovendien wordt de site omarmd door de natuur, wat het gevoel van connectie nóg versterkt. Het opgefriste park zal een centrale ontmoetingsplek zijn voor de bewoners en mensen uit de buurt.

Residentie Philyra is het eerste woongedeelte van de woonwijk dat in verkoop gaat. De naam van de residentie verwijst naar de lindeboom in de Griekse mythologie, het is een symbool voor geborgenheid en een robuuste boom die rust en troost biedt. “Borgerwijk bundelt zorg, wonen, werken en (groen)beleving op één locatie. Residentie Philyra biedt 33 duurzame appartementen die baden in rust dankzij de gedeelde tuin en het park die deel uitmaken van de wijk, maar bewoners zullen ook kunnen genieten van de levendigheid van de nieuwe wijk of van de stad Mechelen, die in 10 minuten vlot bereikbaar is,” legt Sophie Deprez, CCO bij CORES Development uit.

Voor dit project werken ontwikkelaars CORES Development en Vanhout Projects samen met het architectenbureau Stéphane Beel Architects. Die laatste staat in voor de renovatie van het bestaande vastgoed en het ontwerp van de nieuwe gebouwen van Borgerwijk.

Borgerwijk staat voor duurzaamheid. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en worden op het dak van Residentie Philyra warmtepompen voorzien. Naast efficiënte verwarming, zorgen deze ook voor (top)koeling. Het zorgt ervoor dat  bewoners via de vloerverwarming in de appartementen in de winter én de zomer kunnen genieten van een aangename binnentemperatuur.

www.borgerwijk.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.