Nieuws Mechelen Covance gaat testkits produceren en zoekt 20 nieuwe medewerkers

Covance gaat testkits produceren en zoekt 20 nieuwe medewerkers

Covance gaat testkits produceren en zoekt 20 nieuwe medewerkers

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Covance levert een uitgebreid gamma aan diensten voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het vlak van geneesmiddelenontwikkeling en laboratoriumtesting. De vestiging van Covance in het Industriepark Mechelen-Noord wordt momenteel uitgebreid met een nieuwe productiesite van 10.000 m². Begin 2021 kunnen er 20 extra medewerkers aan de slag.

Op 22 oktober organiseert Covance een jobdag. “Het is de bedoeling dat onze nieuwe productielijn actief is in maart 2021. De nieuwe medewerkers kunnen al aan de slag in januari of februari. We zoeken voornamelijk productiemedewerkers. Tijdens de jobdag op 22 oktober is er voor potentiële kandidaten een infosessie en een rondleiding”, zegt de Mechelse Lucy Miller, zij is bij Covance manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De core business van Covance zijn de diensten die ze aanbieden als centraal labo voor nieuwe medicatie die op de markt komt. In dat labo, dat in Genève staat, voert Covance testen uit in opdracht van de farma-industrie. “In Mechelen gaan we binnenkort starten met een productielijn om testkits te maken. Van hieruit worden ze ook over heel Europa gedistribueerd. Niet alleen voor COVID-19, al is dat ondertussen een groot stuk van het werk geworden. Die testkits worden tot op heden in de Verenigde Staten gemaakt.”

Voor de productie van de testkits werd de bestaande vestiging in Mechelen uitgebreid met een productiesite van 10.000 m². Momenteel wordt de productielijn geïnstalleerd. Dat werk moet klaar zijn voor het einde van dit jaar en in maart 2021 moet alles operationeel zijn.

Geïnteresseerden voor de jobdag kunnen zich inschrijven via careers.covance.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio