Nieuws Mechelen Crowdfunding levert Spar 60 AED-toestellen op

Crowdfunding levert Spar 60 AED-toestellen op

Crowdfunding levert Spar 60 AED-toestellen op

MECHELEN – Na een geslaagde crowdfundingactie zullen liefst een derde van de Spar Colruyt Group-winkels over een gloednieuwe automatische externe defibrillator (AED) beschikken. De aankoop ervan werd door de klanten en de winkels samen gefinancierd.

Door klanten bij hun aankopen een bedrag te laten doneren, of door het aankoopbedrag naar boven te laten afronden, droegen ze bij tot de aankoop van deze levensreddende toestellen. Geplaatst langs de buitenkant van de winkel zijn ze zeven dagen per week dag en nacht toegankelijk voor alle buurtbewoners. Bij een aantal winkels werd het toestel al geïnstalleerd, de andere volgen in de komende weken.

In België krijgen jaarlijks ongeveer 10.000 tot 11.000 mensen te maken met een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis, waarvan 17 tot 30 % op een openbare plaats. Het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) door toevallige omstaanders vergroot de overlevingskans van het slachtoffer.

Onder het motto ‘Jouw Spar heeft een hart voor de buurt’ organiseerden meer dan 60 winkels van Spar Colruyt Group van 4 tot 31 maart een crowdfundingsactie voor de aankoop van een automatische externe defibrillator. Voor de actie werkten de Spar-winkels samen met de vzw HeartSaver (die ijvert voor meer publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren) en CardioService, dat zorgt voor de installatie en het onderhoud van de toestellen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.