Nieuws Mechelen Crowdfunding van Confiserie Nilona een succes

Crowdfunding van Confiserie Nilona een succes

Crowdfunding van Confiserie Nilona een succes

BORNEM – Het bedrag dat ze gehoopt hadden om op twee maanden binnen te halen werd al behaald na drie weken. Het aanbod was dan ook te zoet om te laten liggen.  Confiserie Nilona is een ambachtelijk confiserie waar men nu nieuw leven wil inblazen door bepaalde producten van vroeger terug op de markt te brengen, onder andere de gekende rumrotsen en buche coco.

Bart Nauwelaerts (43) is de kleinzoon van de oprichter van confiserie Nilona, Frans Nauwelaerts. Samen met zijn echtgenote Christel Grijseels wil hij nu het snoepgoed van weleer nieuw leven inblazen. Om die ambities waar te maken startten ze via WinWinner een crowdfunding campagne op. Geïnteresseerden konden mee investeren in de snoepwinkel van Bart en Christel.

Na amper drie weken werd het beoogde bedrag al bijeen gehaald. Zo kunnen de gekende zoetigheden die begin deze eeuw van de markt verdwenen, nieuw leven worden ingeblazen. “We willen opnieuw producten van topkwaliteit aanbieden met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Alles wordt met de hand gemaakt. Naar aloude traditie koken we in koperen ketels.”

Naast de buche coco en nougat wil confiserie Nilona ook de spekken en rumrotsen gaan produceren. Om de nodige middelen te verzamelen deed het koppel beroep op WinWinner. Met het opgehaalde bedrag willen ze investeren in de aankoop van machines en voor het behalen van de voedselveiligheidscertificaten die vereist zijn voor de verkoop in de retail.
Ondertussen is Nilona al erkend als ‘Handmade in Belgium’ en ‘Erkend ambacht’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.