Nieuws Mechelen Cybernetic Walrus op gamescom

Cybernetic Walrus op gamescom

Cybernetic Walrus op gamescom

Het team van Cybernetic Walrus.

Het jonge bedrijf Cybernetic Walrus uit Niel is tot 26 augustus aanwezig op gamescom in Keulen, de grootste gamingbeurs van Europa. Cybernetic Walrus stelt er zijn game Antigraviator voor.

“Cybernetic Walrus is begin dit jaar opgericht door vier studenten Digital Arts and Entertainment van Howest in Kortrijk”, zegt Mike Coeck, managing director van het bedrijf. “Ondertussen zijn we alle vier afgestudeerd met onderscheiding en grote onderscheiding. We hebben een kantoor in Niel en ook bij startit@kbc in de Boerentoren in Antwerpen.”

Antigraviator

Cybernetic Walrus werkt momenteel aan zijn eerste game dat Antigraviator werd gedoopt. “Hiervoor haalden we 60.000 euro funding op bij het VAF. Daarnaast maken we deel uit van het incubatieprogramma van imec.istart. We hebben ook een samenwerkingscontract met Unity, de game engine die we gebruiken voor de ontwikkeling van ons spel.”

Antigraviator  Is een futuristisch racing game dat waarschijnlijk in oktober van dit jaar klaar zal zijn. Het wordt uiteraard gepromoot op gamescom in Keulen. “Gamescom is het belangrijkste game event in Europa. We staan hier dan ook met twee booths: één in de entertainment area en één in de business area.”

Naast Cybernetic Walrus zijn er op de beurs nog vijftien andere jonge Belgische bedrijven vertegenwoordigd.die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van games, gaming tools en services.

Vorig jaar trok gamescom 345.000 bezoekers die benieuwd waren naar de recentste nieuwigheden uit de gaming-wereld. Voor studio’s en ontwikkelaars is deze beurs een unieke kans om bij het grote publiek en bij professionals naambekendheid te verwerven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.