Nieuws Mechelen Stories Starter van de week. Cynthia (24) neemt yogastudio over: “Uitgroeien tot welzijnscentrum met uitgebreid aanbod”
Mechelen

Starter van de week. Cynthia (24) neemt yogastudio over: “Uitgroeien tot welzijnscentrum met uitgebreid aanbod”

MECHELEN – Yogastudio Yoga & Co op de Brusselsesteenweg in Mechelen maakt een doorstart en krijgt een nieuwe naam. De jonge onderneemster Cynthia Verpoorten neemt de zaak over. In het vernieuwde welzijnscentrum Allround Zen kan je nog steeds terecht voor allerhande yogalessen, maar ook voor sessies bij verschillende coaches.

De 24-jarige Cynthia Verpoorten was de voorbije jaren al klant in de yogastudio in Mechelen-Zuid. “Later deed ik enkele opdrachten als vervangdocent en werd ik uiteindelijk ook één van de vaste docenten”, vertelt ze. “Na een zware coronaperiode ging Kim Comminne, de vorige zaakvoerster, op zoek naar een overnemer voor de zaak. Het was altijd al mijn droom om een eigen yogastudio te hebben. Deze kans kwam vroeger dan verwacht op mijn pad, maar ik besliste om de sprong toch al te wagen.”

Zo maakte de yogastudio recent een doorstart en veranderde de naam van Yoga & Co naar Allround Zen. “Uiteraard bieden we nog steeds verschillende soorten yoga aan”, zegt Cynthia. “Dat gaat van meer spirituele en holistische vormen tot fysieke yoga. Via infraroodpanelen kunnen we bijvoorbeeld ook yoga doen bij 38 graden. Dat is een van de intensiefste vormen. Maar ik wil verder gaan dan enkel de yogalessen. Ik wil mensen een veilige omgeving bieden waar ze kunnen werken aan hun mentaal welzijn.”

 

Je kan bij Allround Zen terecht voor verschillende vormen van yoga. — © Joris Herregods

Welzijnscentrum

Daarom werkt Cynthia ook samen met enkele coaches. “We hebben een praktijkruimte waar je langs kan gaan bij onder meer een ademhalingscoach”, zegt ze. “Maar ik werk ook samen met een loopbaancoach en met iemand die vooral met voeding en gezond leven bezig is. Verder bieden we ook workshops aan, zoals dansmeditatie of bepaalde workshops die je met je partner kan doen. Op die manier wil ik de zaak laten uitgroeien tot een welzijnscentrum met een ruim aanbod.”

Allround Zen op de Brusselsesteenweg in Mechelen. — © Joris Herregods

De motivatie om van Allround Zen een succes te maken, is groot. “Maar het is nog wat zoeken”, zegt Cynthia. “Ik wist van Kim, die overigens aan boord blijft als yogadocente, dat er veel bij komt kijken. Daarom is het voorlopig nog moeilijk om de juiste balans te vinden tussen het werk en mijn privéleven. Je bent er altijd mee bezig en het vraagt veel werk, maar het is wel een droom die uitgekomen is. En als het toch even te veel wordt, dan klap ik de computer dicht en sluit ik aan bij één van de lessen.”

Allround Zen is gevestigd op de Brusselsesteenweg 376 in Mechelen en alle dagen van de week geopend. Er zijn yogalessen op verschillende uren, van ’s morgens tot ’s avonds. Alle info over de lessen en hoe je je plaatsje kan reserveren, vind je op de website van het welzijnscentrum.

www.allroundzen.com