Nieuws Mechelen Dachser breidt emissievrije stadsleveringen uit

Dachser breidt emissievrije stadsleveringen uit

Dachser breidt emissievrije stadsleveringen uit

WILLEBROEK – Eind 2022 zal Dachser de stadscentra van ten minste elf Europese grootstedelijke regio’s emissievrij beleveren.

DACHSER Emission-Free Delivery houdt in dat Dachser alle zendingen standaard emissievrij aflevert in een afgebakend binnenstedelijk gebied, meestal het stadscentrum met voetgangerszones. Ter plaatse komen geen luchtverontreinigende stoffen of broeikasgassen vrij. Bovendien is er minder geluidsemissie.

Met DACHSER Emission-Free Delivery heeft Dachser de logistieke processen voor binnenstedelijke groupage leveringen opnieuw gedefinieerd. Op basis van een modulair systeem wordt er gebruik gemaakt van batterij-elektrische bestelwagens en vrachtwagens en van elektrisch ondersteunde vrachtfietsen, elk afgestemd op de lokale behoeften. De bakfietsen zijn speciaal ontworpen voor stuk- en palletgoederen tot 250 kilogram en beginnen hun tocht bij de lokale microhub. Deze kleine overslagloodsen worden bevoorraad door de e-trucks, die tevens ook worden ingezet om goederen te leveren die door hun gewicht of afmetingen niet geschikt zijn voor de fiets.

“Onze stap om DACHSER Emission-Free Delivery voor eind 2022 uit te breiden naar ten minste elf Europese steden is de opmaat voor een reeks maatregelen die we de komende jaren in het kader van onze klimaatbeschermingsstrategie op lange termijn zullen doorvoeren”, legt Stefan Hohm, Chief Development Officer, uit, die samen met CEO Burkhard Eling verantwoordelijk is voor klimaatbescherming bij Dachser. “Daarbij zetten we vooral in op efficiënte logistiek en technische innovaties. Wij willen deze weg niet alleen bewandelen, maar werken samen met klanten en partners die ook graag actief vorm willen geven aan de ontwikkeling van emissiearme en emissievrije logistieke oplossingen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om op middellange en lange termijn de tweegradendoelstelling van het Akkoord van Parijs en de klimaatbeschermingsdoelstellingen van de Europese Unie en vele andere landen te bereiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.