Makadam zoekt overnemer Foto: Makadam

David (35) zoekt overnemer voor Makadam: “Ik stop graag op een hoogtepunt”

David Aerts (35), influencer en uitbater van Makadam, zoekt een overnemer voor zijn bierbar op de Grote Markt van Mechelen. “We zijn vrij van brouwer en onze contracten lopen eind dit jaar af. Het ideale moment voor iemand nieuw”, zegt hij.

Zes jaar heeft David Aerts met “hart, ziel en lever” gewerkt in Makadam, zoals hij het zelf omschrijft op sociale media. Aanvankelijk runde hij de zaak samen met Jonas Bosmans, die ondertussen Bar Moemoe op de Grote Markt uitbaat. “Ik heb altijd een passie gehad voor de horeca en ik wilde graag een eigen zaak met een passie voor bier. Ik heb mij daarvoor gesmeten, maar het was nooit mijn bedoeling om dit voor de rest van mijn leven te doen”, vertelt David.

Makadam is samen met Den Stillen Genieter op de Korenmarkt en Het Maanlicht in de Frederik de Merodestraat een van de typisch Mechelse biercafés. “We hebben gemiddeld 115 tot 120 verschillende bieren in huis. Ik heb dat supergraag gedaan, maar ik voel dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik stop graag op een hoogtepunt”, legt David uit.

“Keuken volledig gerenoveerd”

De dertiger is op zoek naar een overnemer. “Ik kijk uit naar iemand die enthousiast is om aan de mooie zonnekant van de Grote Markt te werken”, zegt David. Na zijn post op Instagram en Facebook hebben zich al verschillende geïnteresseerden gemeld. Die kunnen volgens hem een interessante deal doen. “We zijn vrij van brouwer. Eind dit jaar eindigen onze contracten met brouwers. Je kan dus zelf je leveranciers kiezen. Ook onze keuken is volledig vernieuwd en wij hebben ook een nieuwe website laten bouwen met een reservatietool.”

Zolang er nog geen overnemer is, blijft Makadam gewoon open. David Aerts heeft zelf nog geen nieuwe job. “Ik wil eerst zelf even tot rust komen en stilaan uitkijken naar iets anders”, zegt hij.