Nieuws Mechelen DB Schenker informeert op Supply Chain Day

DB Schenker informeert op Supply Chain Day

DB Schenker informeert op Supply Chain Day

schenkerIn het kader van het project Partners in Education organiseerde DB Schenker voor de tweede maal een Supply Chain Day voor 40 eerstejaarsstudenten Bachelor Logistiek Management van Thomas More Mechelen.

Vorig jaar heeft Schenker nv een raamakkoord Partners in Education afgesloten met Thomas More Mechelen afdeling bedrijfsmanagement. Bedoeling is om via deze samenwerking jongeren op structurele basis te laten kennismaken met het  bedrijfsleven, DB Schenker te profileren als aantrekkelijke werkgever en mee te werken aan een logistieke opleiding die aansluit bij de noden in de praktijk. In dit kader organiseerde DB Schenker voor de tweede keer een Supply Chain Day in zijn logistieke branche in Willebroek. 40 eerstejaarsstudenten van de afdeling Logistiek Management kregen een theoretische uitleg over het magazijnwerk en legden in het magazijn identiek dezelfde weg af als de goederen.

“Het is voor de eerstejaarsstudenten altijd een eyeopener hoe logistiek in de praktijk in elkaar zit. Maar we staan vanzelfsprekend ook open voor stagiairs uit andere jaren. Ons raamakkoord met de Thomas More-hogeschool is duidelijk een tweerichtingsverkeer. Zo zien we graag studenten komen die over onze manier van werken een aspect willen uitdiepen voor hun Bachelorproef”, aldus Carl Eeckelaerts, Operations Manager Willebroek.

Een Schenker-medewerker gaf een gastcollege aan de tweedejaars over de Belgische kilometerheffing. Stefaan Bertels, Specialist Landtransport Projects, heeft binnen Schenker gedurende zes maanden gewerkt aan een gestandaardiseerde methode om de implicaties van deze kilometerheffing te berekenen voor het groepagevervoer.

Schenker nv, een vooraanstaande leverancier van geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Mechelen, Willebroek, Antwerpen, Brussel, Eupen, Zwevegem, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.