Nieuws Mechelen De Bie Printing en Maldoy investeren in leds

De Bie Printing en Maldoy investeren in leds

De Bie Printing en Maldoy investeren in leds

De Bie Printing uit Duffel en handelaar in professionele gereedschappen Maldoy uit Sint-Katelijne-Waver kiezen resoluut voor energiebesparing. Als eerste kmo’s in Vlaanderen ondertekenden zij een energieprestatiecontract voor relighting met ledverlichting. Dit contract geeft beide bedrijven een garantie op het uiteindelijke energieverbruik en de kwaliteit van de geleverde producten. Deze pilootprojecten bij De Bie Printing en Maldoy moeten andere kmo’s inspireren om dezelfde weg in te slaan.

Het energieprestatiecontract geeft aan de klant een prestatiegarantie. Niet alleen de werking van de verlichtingsinstallatie, maar ook de kwaliteit en het lagere energieverbruik van de verlichting worden zo gegarandeerd. Daarmee verschilt het fundamenteel van een klassiek contract, waarbij enkel de werking wordt verzekerd. “Door te werken met een energieprestatiecontract ben ik zeker dat ik krijg wat er beloofd wordt”, zegt Bart De Bie, zaakvoerder van De Bie Printing. “Deze investering in ledverlichting zal ons een jaarlijkse besparing van 55 procent op het elektriciteitsverbruik van de verlichting opleveren.”

Bij De Bie Printing staat Luminact in voor de levering en installatie van de verlichting, bij Maldoy is dat VARDA Relamping & Relighting. De ondertekening van de contracten kadert in het pilootproject iSave, waarbij een aantal kmo’s met interesse in energiebesparing intensieve begeleiding en ondersteuning krijgen. Het project wordt uitgevoerd door intercommunale Igemo, Factor 4 en Unizo provincie Antwerpen, en krijgt de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.