De Bloementuin Foto: bar

De Bloementuin sluit eind oktober de deuren: “Als je al die tijd break-even draait moet je keuzes maken”

Bloemenzaak De Bloementuin aan de Provinciale Steenweg in Schelle, naast kringwinkel Cirkels, sluit eind oktober de deuren. Zaakvoerders Katia Mackelberghe en Eric Vandebroeck houden het na bijna zeven jaar voor bekeken. “De zaken lopen toch niet zoals zou moeten”, zeggen ze.

Nadat in Schelle enkele jaren voordien gevestigde waarde R&S ophield te bestaan en er in Schelle geen bloemenwinkel meer was, leek het Katia, die bloemiste van opleiding is, een goed idee om met een nieuwe zaak van start te gaan. Ook in buurgemeenten Hemiksem en Niel was er geen bloemenwinkel meer. Niettemin is het zaadje dat ze eind 2016 plantte nooit tot volle bloei kunnen komen.

“Er zijn in de buurt nog maar weinig winkels, het leeft hier niet”, zucht de zaakvoerster. “Bovendien vind je tegenwoordig in elke supermarkt al bijna een halve bloemenwinkel. “Tijdens de coronaperiode hebben we nog het beste gedraaid, maar als je al bijna zeven jaar gewoon break-even draait, moet je op een bepaald moment, hoe jammer ook, keuzes maken.”

Allerheiligen

De Bloementuin sluit de deuren niet zonder een uitverkoop. “Naast planten en bloempotten, hebben we ook koopjes van allerlei decoratiemateriaal voor gelegenheden als Kerstmis en Pasen. Met Allerheiligen gaan we dit jaar ook nog wel met chrysanten aan het kerkhof staan, om de mensen niet plots voor voldongen feiten te zetten, anders staat er niks meer.”