Nieuws Mechelen De Mechelse retailmarkt in cijfers: elke maand 390.000 passanten op de Bruul

De Mechelse retailmarkt in cijfers: elke maand 390.000 passanten op de Bruul

Foto SVH

De Mechelse retailmarkt in cijfers: elke maand 390.000 passanten op de Bruul

MECHELEN – Cushman & Wakefield, een wereldwijde vastgoedadviseur die ook met kantoren in Brussel aanwezig is, heeft met zijn Belgische researchafdeling deze maand het vergrootglas op Mechelen gelegd. De beknopte online ‘Mechelen City guide 2022 – retail market’ bundelt enkele opvallende cijfers en vaststellingen over de Dijlestad.

Zo stelt Cushman & Wakefield dat Mechelen met zijn centrale ligging tussen Antwerpen, Brussel en Leuven de “stad met de beste locatie is in Vlaanderen”, met 430.000 bewoners binnen een rijtijd van amper twintig minuten – onder wie ook de 86.500 eigen inwoners. 60% van hen is tussen 18 en 64 jaar oud.

De focus van de online gids ligt uiteraard op de retailmarkt, met bijzondere aandacht voor de Bruul en de IJzerenleen. Zo mag de Bruul rekenen op 390.000 ‘montly footfall’, simpel gezegd: het aantal mensen dat er maandelijks passeert. Mechelen telt in totaal 1.650 retail-units.

Lagere huurprijzen

Een grote troef is dat de huurprijzen in de belangrijkste shoppingstraten een stuk lager liggen dan in andere grote Vlaamse winkelstraten. Waar je op de Bruul gemiddeld 550 euro per vierkante meter per jaar betaalt, is dat voor de Brusselse Nieuwstraat en de Antwerpse Meir al snel bijna het drievoudige (allebei 1.550 euro). Maar ook de Hoogstraat in Hasselt bijvoorbeeld komt met zijn 950 euro een stuk hoger uit.

Tot slot wijst Cushman & Wakefield op enkele interessante Mechelse vastgoedsites, zoals de Ragheno-site en de omgeving van het Keerdok. Malines is dan weer het “groenste retailpark van het land”.

Qua residentieel wonen telt Mechelen 41.125 woonruimtes (huizen, appartementen,…) en er zijn ook meer dan 700 hotelkamers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.