Nieuws Mechelen De Out of Office van Ward Bosmans (Made in Mechelen): Ducati, Guillaume Van der Stighelen en de Dropkick Murphys

De Out of Office van Ward Bosmans (Made in Mechelen): Ducati, Guillaume Van der Stighelen en de Dropkick Murphys

De Out of Office van Ward Bosmans (Made in Mechelen): Ducati, Guillaume Van der Stighelen en de Dropkick Murphys

MECHELEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat zijn hun favoriete restaurants? Waar gaan ze op vakantie? Voor wie nemen ze altijd de telefoon op? Wat zijn hun favoriete artiesten?

Vandaag geef ikzelf een inkijk in mijn leven. Zo krijg je ook eens een idee wie de man is achter jouw favoriete nieuwsbrief. Ik ben nog maar een vijftal jaar aan de slag als copywriter en als freelance journalist. Ik werk niet alleen voor Made in Mechelen, maar ook voor de Gazet van Antwerpen en VRT Radio2. Daarnaast ben ik ook nog aan de slag als docent ‘duurzaam ondernemen’ bij Thomas More Hogeschool. Voordien werkte ik heel mijn leven bij een groot bedrijf waar ik de laatste jaren verantwoordelijk was voor interne communicatie. Omdat ik al een paar keer de vraag kreeg ‘Hoe zit dat met jouw antwoorden op die vragen?’ vind je hieronder mijn Out of Office.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Sushi en sashimi of een ander Aziatisch gerecht. Ik drink slechts heel sporadisch alcohol maar ik hou wel van de bitterheid van een Gancia of Campari als aperitief.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?
Geen auto. Liever een moto. En als ik dan toch mag kiezen een Ducati Diavel.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?
De dijken van de Zenne, natuurgebied Blaasveld Broek en het ernaast gelegen watervlak van Hazewinkel.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Voor iedereen, als ik het gerinkel hoor tenminste, maar laat u dat vooral niet op ideeën brengen.

Met welke ondernemer (M/V) zou je een Blind Date (business) wel zien zitten?
Met Richard Branson of dichter bij huis met Wouter Torfs. Maar het liefst zou ik columnist en ex-ondernemer Guillaume Van der Stighelen eens ontmoeten. Ik kijk enorm op naar zijn veelzijdigheid aan talenten. Zijn columns zijn schitterend.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?
Ik ben niet jaloers op sporters of prestaties, maar ik heb wel grenzeloos respect voor alle atleten uit de kleinere sporttakken. Ze offeren een derde van hun leven op en krijgen er nauwelijks iets voor terug. Ik ben wel jaloers op de schrijfprestaties van een auteur als Ilja Leonard Pfeijffer.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Tot vijf jaar geleden was mijn antwoord Prince. Dat kan jammer genoeg niet meer. Ik hou van veel muziekjes maar een concert van Beck of van de Dropkick Murphys zal ik niet snel missen. En ik wil heel snel Naima Joris eens live aan het werk zien.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?
Masterchef of andere kookprogramma’s.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?
Iedere politicus die zijn politieke ideologie opzij durft zetten voor realisme en een no-nonsense aanpak van actuele problemen kan op mijn respect – en misschien ook mijn stem – rekenen.

Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?
Hoe ouder ik word, hoe kleiner de kans. En ze was al verwaarloosbaar toen ik nog veel jonger was. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat je niet in de politiek hoeft te gaan om iets te kunnen veranderen.

Waar mag je vakantiehuis staan als je wint met de Nationale Loterij?
In Kaapverdië. Altijd een ideaal klimaat en de bevolking is een mix van Caraïbische vrolijkheid en Afrikaans relativeringsvermogen.

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?
Pasta Vongole, Paella, Sushi en Varkenswangetjes met Gouden Carolus.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
Beeldende kunst.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
In onze regio wemelt het van gepassioneerde ondernemers. In Mechelen steken wat mij betreft Wim Voss (25th Group), Kenny Van Paesschen (ShopWeDo) en Charles Leclef (Brouwerij Het Anker) er bovenuit en in Lier Claudia De Moor (Vosschemie), Judith van Ouytsel (Koffiebranderij Van Ouytsel) en Liesbeth Schwartz (Constant). Maar door die namen te noemen doe ik tientallen andere kleine en grote ondernemers  eigenlijk onrecht aan.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Niks materieels. Ik kan wél echt genieten van een goed gesprek, een spannend boek of een lekkere sigaar. En één van de mooiste cadeaus blijft toch nog altijd ‘rust’. Enkele dagen uit de rat race van het leven stappen.

Genoeg over mezelf gepraat. ken je een ondernemer waarvan je graag het antwoord wil weten op bovenstaande vragen, stuur dan een mailtje naar ward.bosmans@madeinmechelen.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.