Nieuws Mechelen Deelnemers gezocht voor VIL-project transportrobots

Deelnemers gezocht voor VIL-project transportrobots

Deelnemers gezocht voor VIL-project transportrobots

flexibele-transportrobotsHet Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) lanceert na het succes van het project Cobots een tweede project binnen het domein van Smart Logistics: Automated Guided Vehicles (AGV’s) of flexibele transportrobots. In de nabije toekomst wordt het gebruik van robots in de logistiek immers prioritair om competitief en efficiënt te werken.

Automated Guided Vehicles (AGV’s) bieden heel wat potentieel. De nieuwe generatie transportrobots is flexibel en compact, heeft geen impact op infrastructuur en sommige hebben een volledig autonoom lokalisatiesysteem aan boord. Deze transportrobots verplaatsen goederen in het magazijn zonder extra hulpmiddelen en berekenen bij obstakels zelf alternatieve routes.

In dit project zal het VIL de nieuwe innovaties voor flexibele transportrobots onderzoeken en toetsen op hun praktische inzetbaarheid binnen magazijnoperaties.

In een eerste fase zullen alle beschikbare robots met de potentiële toepassingsgebieden in kaart worden gebracht. Vervolgens zal bij de deelnemende bedrijven een doorlichting worden uitgevoerd van de bestaande knelpunten en vereisten om de transportrobots in te zetten. Nadien volgen de praktijktesten, inclusief de doorrekening van de business case met een bijhorende simulatie en praktische validatie.

Dit project richt zich tot verladers en logistieke dienstverleners die te maken hebben met grote logistieke operaties en een groot aantal bewegingen die gepaard gaan met fysieke afstanden. Voor dergelijke bedrijven kan een verhoogde graad van flexibele automatisering via transportrobots een innovatieve vooruitgang betekenen.

Het project gaat van start in oktober en loopt 18 maanden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.