Nieuws Mechelen Den Amandus na 31 jaar overgenomen door bekende horecaondernemer

Den Amandus na 31 jaar overgenomen door bekende horecaondernemer

Den Amandus na 31 jaar overgenomen door bekende horecaondernemer

SINT-AMANDS – Den Amandus is een van de bekendste restaurants in Klein-Brabant. 31 jaar geleden begonnen Veronique Daman (60) en Ivan Van Puyvelde (58) met hun zaak langs de Scheldedijk in Sint-Amands. Vanaf september neemt de bekende horecaondernemer Mark Van den Broeck Den Amandus over. “We gaan niet veel wijzigen aan het concept van deze succesvolle horecazaak”, zegt de nieuwe eigenaar.

“31 jaar geleden bouwden we onze zaak van nul op. Op deze plaats was er toen een soort van stortplaats voor bouwafval. Mijn ouders waren aannemers die vooral aan de dijken werkten. Ook zij gebruikten deze locatie om er materiaal te storten. Uiteindelijk kochten ze deze grond die bestemd was als recreatiegebied”, vertelt Veronique. “Ik wou altijd al een eigen zaak beginnen. Aanvankelijk dachten we aan een pannenkoekenhuisje, maar het is iets groter uitgevallen.”

Vandaag kan Den Amandus tot 120 gasten ontvangen en is het restaurant uitgegroeid tot een van de bekendste horecazaken in Klein-Brabant.

Paling

“70 % van onze klanten zijn vaste bezoekers. In de zomer hebben we natuurlijk ook heel wat toeristen die hier passeren. Wij zijn vooral gekend voor onze bereiding van paling in ’t groen en voor onze grill”, zegt Ivan Van Puyvelde.

 

Ivan Van Puyvelde in de zaak. — © Joris Herregods

Na meer dan dertig jaar is het genoeg geweest voor Ivan en Veronique. “Bovendien zijn we net grootouders geworden. Ik wil mijn kleinkind natuurlijk graag zien opgroeien. Of we niet in een zwart gat zullen vallen? Dat denk ik niet”, zegt Veronique. “Ik ben iemand die niet kan stilzitten. Ik ben les aan het volgen om keramiek te maken. Dat is mijn nieuwe hobby. Aangezien wij ook in onze zaak wonen, zijn we nog op zoek naar een nieuwe woonst. Het liefst van al zou ik in Sint-Amands willen blijven, ik ben hier geboren en getogen.”

Jobstudent

Mark Van den Broeck (50) wordt de nieuwe eigenaar van Den Amandus. Hij is afkomstig van Opdorp en werkte ooit als jobstudent bij Ivan en Veronique. “Eigenlijk kreeg ik hier de horecamicrobe te pakken. Dit was toen de referentie hier in de streek. Ik begon in de oude boerderij van mijn grootvader een eigen zaak De Poort van Cyriel. Ondertussen zijn daar ook nog Broox in Puurs, Cleophos in Dendermonde en Skov in Buggenhout bijgekomen. Den Amandus wordt dus mijn vijfde horecazaak. Maar dit is wel de eerste keer dat ik een bestaande zaak overneem.”

Het terras van het restaurant. © Joris Herregods

Mark is in eerste instantie niet van plan om veel te wijzigen aan het concept. Ook het personeel blijft in dienst en de menukaart zal niet wijzigen. In september neemt hij alles over van de huidige eigenaars. Mark wil wel meer dan de huidige vier dagen in de week openen. “Dat is nodig om rendabel te zijn. De bedoeling is wel om in december of januari een renovatie te doen van de keuken en dan misschien ook met enkele nieuwe ideeën te komen. Of zo’n grote zaak mij niet afschrikt? Nee hoor, het is zelfs makkelijker dan een kleine zaak omdat je over een uitgebreid team beschikt. Als er dus eens iemand buiten strijd is, is dat makkelijker op te vangen.”

Dubbel gevoel

Voor Veronique en Ivan wordt het wennen. “We hebben een dubbel gevoel. Enerzijds is er opluchting dat we wat meer vrije tijd zullen hebben en anderzijds zullen we dit zeker missen. Het is tenslotte meer dan dertig jaar van ons leven.”

Veronique en Ivan blijven nog de hele maand juli aan de slag in Den Amandus. Daarna vertrekken ze op verlof en in september neemt de nieuwe eigenaar het over. Wie nog een laatste keer wil gaan eten bij Ivan en Veronique kan best reserveren.

www.den-amandus.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.