Helemaal bovenaan in de lijst prijkt Nuance uit Duffel, met een mooie 18/20. Zij worden op een afstand gevolgd door onder meer het Eyckerhof in Bornem (15/20), Neon in Lier, dat naar een 15/20 stijgt, en Centpourcent in Sint-Katelijne Waver, dat er ook punten bijkrijgt dit jaar en strand op 15,5/20.
Restaurant Lizanna in Putte stijgt dan weer naar een 14,5/20 en komt daarmee even hoog te staan als Tinèlle in Mechelen. Tot slot behaalden het Mechelse Lesco en Numerus Clausus uit Lier een mooie 14/20.
Nog opvallend: chefkok Roger Souvereyns (86), in het culinaire vak een levende legende, mocht de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Hij kookte in het Scholteshof in Kalmthout, waar hij ook woont, maar afgelopen zomer kookte hij uitzonderlijk, en waarschijnlijk voor het laatst, enkele dagen op Wijndomein Valke Vleug in Puurs-Sint-Amands. Decennialang drukte Souvereyns zijn stempel op de culinaire wereld. Geraffineerde lepelhapjes om de maaltijd mee te starten? Die bedacht hij. En hij stond als eerste chef van dat niveau ooit in een open keuken, waar de gasten konden zien hoe hij hun borden als een juweeltje afwerkte.