Nieuws Mechelen Dirk (50) maakt droom waar achter toog van Rubenshof: “Het juiste café op het juiste moment”

Dirk (50) maakt droom waar achter toog van Rubenshof: “Het juiste café op het juiste moment”

Foto: DBG

Dirk (50) maakt droom waar achter toog van Rubenshof: “Het juiste café op het juiste moment”

EPPEGEM – Café Rubenshof in de Cardijnstraat in Eppegem heeft met Dirk Uyttebroeck (50) en Véronique Meert nieuwe uitbaters. Vooral voor IT’-er Dirk, die gebeten is door het horecabeestje, is het een droom die in vervulling is gegaan.

“Ik heb altijd in de IT-sector gewerkt maar ik heb altijd iets willen doen in de horeca”, vertelt Dirk, die uit Houtem afkomstig is. “Mijn vrouw Véronique was echter geen voorstander. Ze wou eerst huisje, tuintje, boompje en kindje. Ik heb dan toch maar gekozen voor een job als programmeur, daar had ik tenslotte voor gestudeerd.”

Tijdelijke werkloosheid

“Door economische omstandigheden, onder meer door corona, ging het in de laatste periode slecht bij het bedrijf waar ik werkte en ben ik tijdelijk werkloos geworden. Die situatie verbeterde ook maar niet en dan dook opeens die kans op om dit café over te nemen. We hebben daar lang over gepraat, ook met de kinderen die intussen 13 en 20 jaar zijn. Het is uiteindelijk toch een grote stap in je leven. Ik ben altijd bediende geweest en ik heb 23 jaar op dat laatste werk gezeten, wat toch een grote standvastigheid impliceerde. Uiteindelijk hebben we de beslissing genomen om ervoor te gaan.”

Dirk staat zelf voltijds achter de toog. “Véronique is onthaalmoeder. Zij werkt thuis in de week met de kindjes en in het weekend komt ze hier helpen.”

Oergezellig dorpscafeetje

Zijn nieuwe leven als cafébaas is alleszins zoals Dirk het zich had voorgesteld. “Ik ben het juiste café op het juiste moment tegengekomen. Hier was ik echt naar op zoek: een oergezellig dorpscafeetje waar iedereen met iedereen praat. Mijn droom is dus uitgekomen Mijn vrouw was aanvankelijk wat terughoudender, maar ze is nu zelfs nog enthousiaster als ik (lacht).”

De officiële opening volgt nog als het weer beter is. “Tegen dan zijn we ook helemaal ingewerkt. We zijn nog op zoek naar een gepaste datum die we uiteraard bijtijds zullen communiceren.”

Café Rubenshof is gesloten op maandag en donderdag. De rest van de week is het café open van 10 tot 20 uur en op vrijdag tot 1 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.