Nieuws Mechelen Doe-het-zelfzaak maakt plaats voor woonproject

Doe-het-zelfzaak maakt plaats voor woonproject

Doe-het-zelfzaak maakt plaats voor woonproject

PUTTE – Ongeveer 40 jaar geleden nam doe-het-zelfzaak Van Wunsel haar intrek in het gebouw van de voormalige melkerij Sint-Isidoor. Binnenkort herrijst op diezelfde site een gloednieuw woonproject dat op korte termijn een nieuwe thuis zal bieden voor 40 gezinnen.

De afgelopen 5 jaar steeg het aantal inwoners in Putte met 730 (4,2%), afgelopen jaar kwamen er 182 inwoners bij. Met een huidig nieuwbouwaanbod van slechts 12 appartementen, staat het gemeentebestuur voor de grote uitdaging om voldoende huisvesting voor het groeiende inwonersaantal te garanderen.

De transformatie van ‘Van Wunsel’ naar nieuw kwalitatief woonaanbod zal alvast wat druk van die ketel halen. Het herbestemmingsproject situeert zich in een voormalige KMO-zone die een residentiële invulling toelaat. Echter dient er rekening gehouden te worden met de bestaande morfologie van de voormalige zuivelfabriek. Zo verwijst de nieuwe hoofdbouw naar de contouren, de sobere industriële baksteenarchitectuur, de grote rechthoekige vensters en de hoogte van Sint-Isidoor.

De nieuwe site zal op alle manieren inspelen op de aandachtspunten van de toekomstige- en buurtbewoners. Zo bedraagt de groenaanleg bijna 50% en wordt er een publieke fiets- en voetgangersverbinding gemaakt als groene en autoluwe schakel tussen de Waversesteenweg, Rappoortvelden en de Lierbaan.
In februari wordt de omgevingsvergunning verwacht waarna de bouwwerken rond de zomer zullen aangevat worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.