Chef-koks Zino Jacobs van Ember, Stef Buelens van Lesco en Bram Simons van Emiel. Foto: Dirk Vertommen, Joris Herregods

Drie nieuwe restaurants Ember, Lesco en Emiel scoren in Gault&Millau

MECHELEN - Ember, Lesco en Emiel. Alle drie zijn het restaurants in Mechelen die afgelopen zomer de deuren openden en ze scoren meteen ook in de nieuwste editie van restaurantgids Gault&Millau.

Mechelen beleeft hoogdagen op culinair vlak. Sinds deze zomer maken drie jonge chefs mee het mooie weer in de Dijlestad en hun keuken valt ook in de smaak bij de anonieme inspecteurs van Gault&Millau. Met een score van 13,5 op 20 kookt Zino Jacobs van Ember in kasteel Caputsteen zich meteen naar de Mechelse top.

Na Tinèlle (14,5 op 20) van sterrenchef Ken Verschueren behoort Ember samen met The Chick (13,5 op 20) tot de best beoordeelde van de stad. Ook Stef Buelens van Lesco in de Nauwstraat komt mooi binnen met een 13 op 20. Een 12 op 20 kreeg zijn buurman Bram Simons van restaurant Emiel op de Vismarkt.

In Mechelen kan je nu elf restaurants vinden met een score van 12 op 20 of meer in Gault&Millau. Twee zaken konden hun score verbeteren: The Chick met 13,5 op 20 en De Fortuyne dat een 13 op 20 binnenhaalt. Ook Graspoort en Magma staan opnieuw in de gids met een 13 op 20.

Cosma, M-Eatery en ’t Witte Goud in Leest bevestigen met een 12 op 20.