Nieuws Mechelen Duffel test ‘slimme vuilnisbak’

Duffel test ‘slimme vuilnisbak’

Duffel test ‘slimme vuilnisbak’

DUFFEL – In Duffel kan je kennismaken met Mr. Fill. Mr. Fill is een slimme vuilbak die op het pleintje aan de Kiliaanstraat staat. Binnen twee maan bekijkt het gemeentebestuur of het systeem eventueel op meer plaatsen kan ingezet worden.

De ‘slimme’ vuilnisbak werkt op zonne-energie en perst het afval samen. Daardoor kan de vuilnisbak tot vijf keer meer afval aan dan een gewone vuilnisbak. Als de vuilnisbak bijna vol of defect is, stuurt hij een signaal naar de gemeentediensten. Het is zelfs mogelijk om een ‘slimme’ vuilnisbak vanop afstand te sluiten als dat nodig blijkt.

“We nemen de problematiek van het zwerfvuil en sluikstorten zeer ernstig en we zijn op zoek naar oplossingen om onze gemeente proper te houden, daar past dit proefproject dan ook in”, zegt schepen van Milieu Isabel Glorie toe.

“Vuilnisbakken zijn erg belangrijk in de strijd tegen zwerfvuil. We zijn dan ook heel benieuwd naar de resultaten van dit proefproject. Omdat deze vuilnisbakken meer afval aankunnen, is de kans groot dat deze niet overvol geraken op drukke momenten, zoals bijvoorbeeld bij zomers weer”, vertelt Luc Van Houtven, schepen van Onderhoud Publiek Domein.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.