Nieuws Mechelen Duffelse ondernemers niet tevreden over aanpak coronacrisis

Duffelse ondernemers niet tevreden over aanpak coronacrisis

Duffelse ondernemers niet tevreden over aanpak coronacrisis

DUFFEL – In het najaar van 2020 nam Duffel op vraag van oppositiepartij Groen deel aan een grootschalig impactonderzoek van de Universiteit Antwerpen, de VVSG en Unizo om de impact van de coronacrisis op de lokale economie te meten. Het onderzoek omvat twee metingen. De eerste meting werd in oktober en november houden. Daarvan zijn de resultaten ondertussen gekend. En die zijn voor Duffel niet goed.

Volgens gemeenteraadslid Lise Switsers(Groen) krijgt het schepencollege slechte cijfers voor de aanpak én de communicatie naar de Duffelse ondernemers. Zo antwoordde 53% niets goed te vinden aan de aanpak van corona. De genomen maatregelen blijken niet gekend en 85% van de ondernemers geeft aan van geen enkele maatregel gebruik te maken. Daarnaast zegt 45% van de ondernemers de communicatie (helemaal) niet goed te vinden.

Schepen van Lokale Economie, Broes (N-VA) benadrukt dat er drie keer per maand communicatie gebeurt. De oppositie vindt de maatregelen die genomen worden, veel te beperkt. Zo is het opschorten van de terrasbelasting voor de – al maanden gesloten – horecazaken volgens hen niet meer dan een druppel op een hete plaat.

“We scoren in dit onderzoek op alle vlakken tientallen procentpunten slechter dan de andere gemeenten in Vlaanderen. Onze Duffelse ondernemers verdienen veel beter”, zegt Groen fractieleider Aerts.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.