Nieuws Mechelen Duivelse versie van Duvel voor 150ste verjaardag

Duivelse versie van Duvel voor 150ste verjaardag

Duivelse versie van Duvel voor 150ste verjaardag

BREENDONK – Brouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150ste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid heeft de brouwerij een nieuwe en bijzondere Duvel gecreëerd, de Duvel 6,66%.

Het moest volgens Duvel Moortgat een Duvel zijn die de gedurfde, jeugdige geest en het duvelse karakter van de brouwers belichaamt… “Een bier dat de perfecte balans biedt tussen het rijke Belgische brouwerfgoed en hedendaagse innovatie… Kortom, een Duvel die niets minder is dan pure verleiding!”, klinkt het bij de brouwerij.

Duvel 6,66% is de nieuwste in een lange rij Belgische bieren, gebrouwen sinds 1871. Volgens de kenners is deze Duvel zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar. Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten. Daarmee is dit biertje van 6,66% een stuk lichter dan Duvel zelf (8,5%).
En zoals je weet verwijst 666 natuurlijk naar het getal van de Satan.

Duvel 6,66% is verkrijgbaar bij de lokale drankenhandel en bij Delhaize. De brouwer wil zijn nieuwe bier tegen 1 april in alle cafés hebben, zowel op tap als in flesjes.

Het jubileumjaar wordt wellicht in het najaar gevierd, zowel met medewerkers, personeel als klanten. Maar het is wel de bedoeling dat feestbier 6,66 een blijver wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.