Nieuws Mechelen Duizend euro aan cadeaubonnen voor koffiebar Beans ingezameld: “Mensen in armoede kunnen hun zorgen zo even vergeten”

Duizend euro aan cadeaubonnen voor koffiebar Beans ingezameld: “Mensen in armoede kunnen hun zorgen zo even vergeten”

Foto: Stad Mechelen

Duizend euro aan cadeaubonnen voor koffiebar Beans ingezameld: “Mensen in armoede kunnen hun zorgen zo even vergeten”

MECHELEN – De klanten van de Mechelse koffiebar Beans op de IJzerenleen kochten tijdens de afgelopen kerstperiode voor duizend euro aan uitgestelde cadeaubonnen. Daarmee kunnen zo’n zeventig mensen in armoede een bezoek brengen aan de koffiebar, die de actie de komende jaren zal herhalen.

In het verleden lanceerde Beans-uitbaatster en gemeenteraadslid Pia Indigne (VLD-Groen-m+) de uitgestelde koffie. Daarbij konden klanten een koffie kopen en een andere schenken aan iemand die het kan gebruiken. Dat concept werd tijdens de kerstperiode verder uitgebreid met uitgestelde cadeaubonnen die verdeeld zullen worden via het Mechelse kansarmoedenetwerk.

“Het initiatief werd heel enthousiast onthaald door de klanten”, zegt Indigne. “Heel wat mensen gaven een vrije bijdrage, terwijl anderen hun rekening dan weer naar boven afrondden. Er waren zelfs klanten die honderd euro schonken om bonnen mee aan te kopen. Alles in totaal werd er duizend euro ingezameld. Dat bedrag is goed voor een zeventigtal bonnen met een waarde tussen de vijf en de twintig euro.”

Navolging

Via het kansarmoedenetwerk komen die terecht bij mensen die om financiële redenen anders nooit een koffiebar zouden bezoeken. “Hier hebben deze mensen écht iets aan”, zegt schepen van Armoedebestrijding Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+). “Ze kunnen er niet alleen een uitgestelde koffie mee bestellen, maar ook iets anders om te eten of drinken. Dat draagt bij aan hun geluksgevoel en doet even alle zorgen vergeten. Het is een ontzettend waardevol initiatief dat hopelijk veel navolging krijgt.”

Pia is alvast van plan om de actie jaarlijks te herhalen. “En we hopen natuurlijk dat ook andere zaken er in meegaan. Het is een erg gemakkelijke en toegankelijke formule”, zegt ze.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.