Nieuws Mechelen Duurzame drankenbezorger doet nu ook Mechelen aan

Duurzame drankenbezorger doet nu ook Mechelen aan

Foto: RR

Duurzame drankenbezorger doet nu ook Mechelen aan

MECHELEN – Drankenbezorger Andy heeft ook Mechelen aan het werkingsgebied toegevoegd. Het bedrijf belooft om binnen de drie uur te leveren, het zet uitsluitend elektrisch aangedreven bestelwagens in en wil een verschil maken met de rijstijl van de bezorgers. “We willen geen cowboys in onze bestelwagens”, klinkt het.

De bezorger was al actief in een tachtigtal gemeenten in en om Brussel, Leuven en Antwerpen. Andy specialiseert zich in boodschappen die voor veel mensen te zwaar zijn om zelf mee te sleuren, in het bijzonder wijn, bier, water en andere dranken. Het bedrijft belooft om binnen de drie uur aan huis of op kantoor te leveren. Sinds kort behoort ook Mechelen tot het werkingsgebied.

Bij de werking wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen. De bedrijfswagens rijden elektrisch, ook de kledij van de chauffeurs-thuisbezorgers is volledig uit gerecycleerd materiaal gemaakt. In het drankenaanbod zit naast de gebruikelijke dranken ook een ruim biologisch assortiment.

Het bedrijf wil ook dat de chauffeurs positief opvallen door hun ‘correct en beleefd rijgedrag’. “Snel leveren en toch respectvol omgaan met voetgangers, fietsers en andere weggebruikers met wie je de weg deelt, is perfect combineerbaar. Dat behoort tot het DNA van ons bedrijf. Onze chauffeurs krijgen dan ook een degelijk loon, opdat ze zich 100% als een voorbeeld zouden gedragen wanneer ze op de baan zijn. Zowel bij het aanwerven van bestuurders als bij de opvolging van wie al bij hen aan de slag is, wordt er de nadruk op gelegd”, benadrukt Pieter-Jan Wouters van Andy.

De COO van het bedrijf benadrukt alleen voor het eigen bedrijf te willen spreken en geen collega’s te viseren. “Boze blikken omdat iemand de pas wordt afgesneden door een bestelwagen met onze naam op, dat willen we niet. Voor iemand die zich niet aan de regels houdt, is er bij Andy geen plaats. Wij willen geen cowboys in onze bestelwagens”, klinkt het.

Een van de belangrijke aandeelhouders van het Andy-concept is de Groep Spadel. Voor het verder uitrollen van het concept over andere delen van het land gaan de initiatiefnemers achter Andy nu ook op zoek naar extra kapitaal.

www.andy.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.