Nieuws Mechelen Eerste product van e-loket voor ondernemers online

Eerste product van e-loket voor ondernemers online

Schepenen De Bie en Geypen

Eerste product van e-loket voor ondernemers online

MECHELEN – Vorig jaar startte de stad Mechelen een e-loket om een gepersonaliseerde service voor ondernemers op te zetten. Het doel is om het digitale contact tussen de stad en de ondernemers te optimaliseren. Vanaf nu kan het eerste product van het loket, de horecavergunning, van de aanvraag tot de aflevering digitaal opgevolgd worden.  

Mechelen kiest voor het versterken van het ondernemerschap in de stad. Een van de lopende projecten is de uitbouw van een gebruiksvriendelijk e-loket voor lokale ondernemers. Hiermee kunnen nieuwe en bestaande zaakvoerders snel en gemakkelijk online vergunningen aanvragen en relevante informatie inwinnen over ondernemen in Mechelen.
“Het doel van het project ‘e-service ondernemerschap’ is dat de ondernemer digitaal (vergunnings)aanvragen kan doen en steeds een duidelijk overzicht houdt over zijn aanvragen. Daarnaast moet de ondernemer op ieder moment de lopende aanvraag kunnen raadplegen en eventuele wijzigingen digitaal doorgeven”, legt Economieschepen Greet Geypen uit.De horecavergunning is het eerste product binnen het ondernemersloket en zal snel gevolgd worden door andere producten. Het ondernemersloket zal binnenkort ook een verbinding maken met het Vlaamse e-loketondernemers.be van VLAIO. Dit is een overkoepelend digitaal platform waar ondernemers dossiers van verschillende overheidsdiensten kunnen aanvragen en opvolgen.“In de komende maanden wordt het aanbod van Mechelse dienstverlening op e-loketondernemers.be verder uitgebreid. Zo staat onder andere de vestigings- en uitbatingsvergunning voor nacht- en telefoonwinkels en hand carwashes op het programma om ook gedigitaliseerd te worden”, weet Marina De Bie, schepen van Slimme Stad.“Door de digitale kaart te trekken verminderen we de administratieve last voor de ondernemers en voor de stad. Deze eerste vergunning in het ondernemersloket is een belangrijke stap want het voorbije jaar is de omgeving gecreëerd om nu snel andere producten aan te bieden in het ondernemersloket, zodat zoveel mogelijke documenten digitaal aangevraagd en opgevolgd kunnen worden”, klinkt het bij schepen Geypen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.