Nieuws Mechelen Teler Paul Van Hoof brengt eerste snijbonen van het seizoen onder de hamer

Teler Paul Van Hoof brengt eerste snijbonen van het seizoen onder de hamer

Foto Veiling BelOrta

Teler Paul Van Hoof brengt eerste snijbonen van het seizoen onder de hamer

SINT-KATELIJNE-WAVER – Op de veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zijn vrijdag de eerste snijbonen van het jaar verkocht. Teler Paul Van Hoof (De Bossen) uit Koningshooikt voerde de eerste knapperige snijbonen aan voor de veilingklok.

De eerste lading werd opgekocht door groenteverkoper NV Lejeune, uit Katelijne zelf. Vorig jaar zijn op de veiling BelOrta meer dan 150 ton snijbonen aangevoerd. BelOrta is de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en bovendien Europees marktleider. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in Sint-Katelijne-Waver.

Opmars

De snijboon is familie van de sperzieboon, maar is groter en stugger. “Dit is de reden dat hij doorgaans klaargemaakt en geserveerd wordt in schuine reepjes. Tegenwoordig worden snijbonen echter meer en meer in hun geheel geserveerd aangezien de textuur zachter wordt”, zeggen ze op de veiling.

Snijbonen zijn zoals tal van andere ‘vergeten groenten’ de laatste jaren aan een opmars bezig. Snijbonen kunnen los gekocht worden op de klok. Ook aankoop op bestelling en in kleinverpakking is mogelijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.