46 Foto: Google Street View

Einde van een familieverhaal: Italiaans restaurant De 46 sluit de deuren

De 46, een Italiaans restaurant in de Heistse Molenstraat, sluit na zestien jaar definitief de deuren. Nog tot eind november zal de familie Dupont-Van de Leest klanten ontvangen, daarna verschijnt het pand op de immomarkt en neemt het gezin afscheid van hun stukje Italië in België.

Zo'n zestien jaar geleden kochten Ella Van de Leest en Joost Dupont het pand op de Molenstraat 46 aan en vormden ze het huis om tot een restaurant. "Ervaring in de horeca hadden we niet", vertelt Ella in Het Laatste Nieuws. "Maar we hadden wel zin in een nieuwe uitdaging: Italië naar hier brengen. De liefde voor het land en de keuken was al langer in onze familie aanwezig."

"Sinds de eerste dag was De 46 een succesverhaal, maar we voelen dat het welletjes is geweest. De horeca is een zware stiel, de kwaliteitslat ligt bij ons heel hoog. Alles is bijvoorbeeld huisgemaakt en dat willen we zo houden tot de allerlaatste dag. We willen stoppen op een hoogtepunt."

De 46 is naast een succesverhaal ook een familieverhaal, want dochter Clara en haar vriend Arne werken ook mee in de zaak. Arne staat samen met Joost in de keuken terwijl Clara en haar moeder Ella de zaal verzorgen.

"Klanten willen al meteen voor twee of drie avonden reserveren"

Nog tot eind november kunnen klanten in het restaurant terecht. Dat maakten de uitbaters bekend via hun sociale media. "Onze klanten vielen uit de lucht en vinden het jammer, maar tegelijkertijd tonen ze ook begrip voor onze beslissing. We willen hen via deze weg bedanken voor alle mooie momenten", zegt Ella. "De reservaties voor de laatste weken stromen intussen goed binnen. We krijgen zelfs klanten aan de lijn die al meteen voor twee of drie avonden reserveren."

Er wordt geen overnemer gezocht voor de zaak, het pand wordt na de stopzetting gewoon als woning verkocht.