Nieuws Mechelen Elektrische cambio’s in Mechelen populair: “Door het succes willen we blijven uitbreiden”

Elektrische cambio’s in Mechelen populair: “Door het succes willen we blijven uitbreiden”

Elektrische deelauto’s van Cambio op het Kardinaal Mercierplein. — © Dirk Vertommen Elektrische deelauto’s van Cambio op het Kardinaal Mercierplein. Foto: Dirk Vertommen

Elektrische cambio’s in Mechelen populair: “Door het succes willen we blijven uitbreiden”

MECHELEN – Mechelaars die de deelauto’s van Cambio gebruiken, rijden het meest elektrisch van alle Vlaamse centrumsteden. Hun aantal is vorig jaar spectaculair toegenomen. De vloot elektrische voertuigen is in Mechelen ook substantieel groter dan elders en dat verklaart mee het succes.

Het aantal Cambio-ritten nam in 2022 toe met bijna 20%. Vooral de elektrische ritten, die stijgen met 45%. Haast één op de vier ritten is daarmee vandaag elektrisch. Bijna 40% van alle gebruikers heeft al eens elektrisch gereden in Mechelen en daarmee is ze steden als Leuven en Gent ver voor.

“We verlagen duidelijk de drempel”

“Door een voldoende groot aanbod elektrische voertuigen aan te bieden op een ruim aantal plaatsen en door bijvoorbeeld in te zetten op demo’s verlagen we duidelijk de drempel”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. Vorig jaar waren er meer dan negenhonderd unieke gebruikers van een e-voertuig. Meer dan driehonderd deden dat voor de eerste keer.

LEES OOK. Deelauto’s winnen aan populariteit in Mechelen en Lier

Een vergelijking van het gebruik van elektrische deelauto’s van Cambio in Mechelen, Leuven en Gent. © Cambio
Een vergelijking van het gebruik van elektrische deelauto’s van Cambio in Mechelen, Leuven en Gent. © Cambio

Mechelen heeft vandaag het grootste aandeel elektrische voertuigen van Cambio: van de 99 voertuigen is 27,88% elektrisch en op korte termijn komen er nog drie bij. Ter vergelijking: in Leuven bedraagt het aandeel 12,62%, in Gent 11,68%. “Door het succes willen we ook dit jaar het aanbod blijven uitbreiden”, zegt Vanmarcke.

“Wagenpark versneld vergroenen”

Cambio is enthousiast over de resultaten. “Door de krachten te bundelen, geven we autodelen een stevige duw in de rug. Door deze samenwerking konden we niet alleen sneller groeien, maar slagen we er ook in om ons wagenpark versneld te elektrificeren en te vergroenen”, zegt Geert Ghesquière van Cambio.

LEES OOK. Cambio breidt in Mechelen uit tot honderd deelauto’s

Om tegemoet te komen aan de stijgende behoefte aan elektrisch rijden, bouwt Mechelen ook het aantal laadpunten verder uit. In de stad zijn er vandaag 338 (semi-)publieke laadpunten. Tegen 2030 moeten dat er 870 zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.