Nieuws Mechelen Entrepotgebouw maakt plaats voor Keerdoksite

Entrepotgebouw maakt plaats voor Keerdoksite

Entrepotgebouw maakt plaats voor Keerdoksite

MECHELEN – De site waar momenteel Inter-Beton is gevestigd, wordt vanaf volgend jaar herontwikkeld tot een woonsite. Er komen twee appartementsgebouwen en een publiek park van een hectare. Om hiervoor ruimte te voorzien, ging begin 2020 al een eerste loods van Inter-Beton tegen de grond. De komende weken maakt de stad ook werk van de sloop van het nabijgelegen entrepotgebouw.

De stad Mechelen wil de Keerdoksite aan het Rode Kruisplein ontwikkelen tot een nieuwe stadswijk met 800 woningen en een park. Een van de obstakels is de aanwezigheid van de betoncentrale en het nabijgelegen entrepotgebouw. Inter-Beton heeft haar betoncentrale aan het Keerdok reeds verkocht aan projectontwikkelaar Global Estate Group. Begin 2022 zal ook Inter-Beton de site verlaten.
“Het entrepotgebouw is eigendom van de stad en kwam recent volledig vrij. Volgens de planning zullen deze werken in januari afgerond zijn”, aldus Koen Anciaux, schepen van Gebouwen en Eigendommen. De opdracht wordt uitgevoerd door Van Loo Projects. De afbraak van het entrepotgebouw kost de stad zo’n € 28.000. De materialen worden gerecycleerd.

“De Keerdoksite is een toplocatie in de stad, maar de site lag er jarenlang verlaten bij.
Met de sloop van het entrepotgebouw zet de stad een nieuwe stap in de herontwikkeling van de site tot een duurzame woonwijk met parkeergebouw, een vernieuwd Rode Kruisplein. In de plaats van het entrepotgebouw komt er een stadspark van zo’n 1 hectare, waar Mechelaars kunnen verpozen. Vanaf 2022 zal gestart worden met de ontwikkeling van dit deelgebied”,
aldus Greet Geypen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.