Nieuws Mechelen eTheRNA opent nieuw lab voor ontwikkeling kankerimmunotherapieën

eTheRNA opent nieuw lab voor ontwikkeling kankerimmunotherapieën

eTheRNA opent nieuw lab voor ontwikkeling kankerimmunotherapieën

NIEL – Philippe Muyters, Vlaams minister van Economie en Innovatie, en Niels burgemeester Tom De Vries hebben in Niel het nieuwe mRNA-productielaboratorium van eTheRNA immunotherapies officieel geopend. In dit lab kan eTheRNA zelf producten aanmaken voor onderzoek naar innovatieve immunotherapieën.

Het 400 m² grote mRNA-productielaboratorium vertegenwoordigt een investering van ongeveer 5 miljoen euro.

Dr. Russell G. Greig, voorzitter van eTheRNA immunotherapies: “Met dit state-of-the-art mRNA-laboratorium doet eTheRNA zijn intrede in een selecte internationale kring. Er bestaan in de wereld immers hooguit een handvol laboratoria die in staat zijn om mRNA volgens cGMP-standaarden te produceren. Dit mRNA-laboratorium stelt ons in staat om het potentieel van het TriMix-platform ten volle te ontplooien en de ontwikkeling van onze immunotherapieën te ondersteunen. Naarmate onze onderneming meer producten in ontwikkeling heeft en meer klinische studies voert, kan de huidige productie worden uitgebreid en geautomatiseerd. Dat zal ons de mogelijkheid bieden om mRNA-producten aan te maken voor strategische partnerships.”

Innovatie

Vlaams minister Philippe Muyters: “Dit is opnieuw een bevestiging van de belangrijke rol die Vlaanderen speelt op het vlak van onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve therapieën. Innovatie zit in ons DNA. Dat werd eerder al aangetoond met de successen van talrijke andere in Vlaanderen gevestigde ondernemingen uit de biotechnologie en aanverwante sectoren. Vanuit Vlaanderen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe immunotherapieën tegen aandoeningen zoals kanker.”

Tom De Vries, burgemeester van Niel: “Hoewel eTheRNA immunotherapies een internationale roeping heeft, kan het niet toevallig zijn dat deze onderneming haar ontwikkelingsactiviteiten vanuit Niel ontplooit. Onze ligging tussen Antwerpen en Brussel en de goede internationale verbindingen stellen de ondernemingen in onze gemeente in staat om hooggekwalificeerde en getalenteerde medewerkers aan te trekken.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.