Nieuws Mechelen ETheRNA versterkt managementteam

ETheRNA versterkt managementteam

ETheRNA versterkt managementteam

Dr. Kajo Kallen.

Dr. Kajo Kallen.

eTheRNA immunotherapies uit Niel heeft zijn managementteam versterkt. Vanaf heden is dokter Karl-Josef Kajo Kallen de Chief Medical Officer van het bedrijf.

Dr. Kallen vervulde zowel in de academische als de industriële wereld meerdere functies met betrekking tot de ontwikkeling van therapieën die verband houden met immunologie. Hij was o.a. Chief Medical Officer (CMO) en Chief Scientific Officer (CSO) bij CureVac, een Duitse biofarmaceutische onderneming.  Dr. Kallen vervulde een spilfunctie bij de totstandkoming van belangrijke overeenkomsten voor CureVac, waaronder het onderzoekakkoord met Sanofi en DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Hij gaf ook mee de aanzet tot de overeenkomst met de Bill & Melinda Gates Foundations voor de ontwikkeling van therapieën tegen infectieziekten.

Vooraleer hij in 2009 CureVac vervoegde, was Dr. Kallen Head of Global Cancer Immunotherapies bij Merck KG/Merck Serono. Hij startte zijn loopbaan met meerdere universitaire onderzoeksopdrachten, zowel in Duitsland als in het Verenigd Koninkrijk.

Dirk Reyn, CEO van eTheRNA: “We heten Kajo hartelijk welkom in ons team. Zijn expertise op het vlak van mRNA en zijn professionele track record zijn waardevolle troeven voor eTheRNA bij de verdere ontwikkeling van onze TriMix-technologie.”

Prof. Kris Thielemans, CSO van eTheRNA: “Kajo heeft een sterke reputatie opgebouwd binnen de internationale gemeenschap van experts op het vlak van immunotherapie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken en onze krachten te bundelen om onze TriMix-technologie naar de patiënten te brengen.”

Dr. Karl-Josef Kallen, CMO van eTheRNA: “Ik ben passioneel bezig met mRNA in te schakelen in de strijd tegen kanker en andere ziekten, en ik ben ervan overtuigd dat TriMix kan uitgroeien tot een significante aanvullende therapeutische optie in verschillende domeinen. Het enthousiasme van de eTheRNA-medewerkers en hun aanpak om immunotherapieën te ontwikkelen door zich te richten op de fundamentele rol van dendritische cellen in het immuunsysteem, hebben me overtuigd om het eTheRNA-team te vervoegen en een bijdrage te leveren tot de toekomstige successen van de onderneming.”

eTheRNA is een spin-off van de VUB. Het bedrijf versterkte onlangs zijn kapitaal met 24 miljoen euro via een investeringsronde. Doel is de ontwikkeling van op mRNA gebaseerde immunotherapieën verder te zetten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.