Nieuws Mechelen Ex-directeur Arenbergschouwburg neemt Café Roosendael over: “We gaan het runnen als familiebedrijf”

Ex-directeur Arenbergschouwburg neemt Café Roosendael over: “We gaan het runnen als familiebedrijf”

Ex-directeur Arenbergschouwburg neemt Café Roosendael over: “We gaan het runnen als familiebedrijf”

SINT-KATELIJNE-WAVER – Café Roosendael, in het gelijknamige domein op de grens met Sint-Katelijne-Waver en Walem (Mechelen), heeft sinds enkele dagen een nieuwe uitbater. Gert Van Overloop (50) uit Sint-Katelijne-Waver, voormalig directeur van de Arenbergschouwburg en het Openluchttheater Rivierenhof, heeft zopas de tapkranen weer opengezet. “Na overleg met mijn gezin zijn we vastbesloten om dit fietscafé als familiebedrijf te runnen”, vertelt hij.

Corona kan een mens zijn leven in een heel andere richting duwen. “De pandemie heeft de evenementensector zware klappen toegediend. Het heeft ook de mensen aangezet om in eigen streek op ontdekking te gaan. Ook de horeca heeft zware klappen gekregen. Toch geloof ik nog in dit verhaal omdat ik het samen kan schrijven met mijn vrouw Ans en onze kinderen Juno (24), Zeffe (22), Mo (17) en Noya (14). Het is tof om dit samen te doen. Het zoeken naar geschikt personeel is hiermee ook ineens opgelost”, lacht de nieuwe uitbater van Café Roosendael Gert Van Overloop.

Brood van de Broodbroeders

Café Roosendael ligt in een groene parel langs verschillende wandelknooppunten en fietsnetwerken, aan de Roozendaal in Katelijne. “Het is hier bij mooi weer zalig vertoeven op ons tuinterras. Mijn vrouw Ans heeft de leiding in de keuken. We werken vooral met Belgische producten en lokale leveranciers. ’s Middags kan je hier een stevige boterham eten die ambachtelijk gebakken is door de Broodbroeders uit Mechelen en die ik bij de Maneblussers elke ochtend zelf ga halen. Daar leggen we hoevekaas of ham tussen. Of we serveren het brood met soep of lamsgehakt van een Marokkaanse slager in Mechelen. En na 18u kunnen er tapas besteld worden.”

 

Gert Van Overloop. Foto Leo De Nijn

Verder heeft Café Roosendael een honderdtal bieren op de kaart staan, net als tal van suggesties op maat van de seizoenen, zowel veggie als vegan alternatieven. “Klanten kunnen hier tapas krijgen voor 7 euro. Maar ook drie tapas als hoofdgerecht bestellen voor 19 euro”, zegt dochter Juno. De 24-jarige studente internationale politiek ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “Ik heb acht jaar ervaring als jobstudente in de horeca en heb dat altijd leuk gevonden. Hier bij mijn ouders werken, zie ik zeker zitten”, zegt ze.

Fietscafé

Voor Gert Van Overloop moet het in de eerste plaats wel een fietscafé blijven. “Het is gelegen op een aantrekkelijke locatie, tussen Katelijne en Walem. Dat moeten we koesteren. Veel horeca is hier evenwel niet. Wel willen we in de toekomst de buurt er nog meer bij gaan betrekken.”

”Op onze openingsdag mochten we een grote groep werknemers van het biobedrijf Galapagos uit de Mechelse industriezone Noord ontvangen. We willen daarom ook nog meer focussen op catering van grote groepen. Ook bekijken we wat er mogelijk is op het vlak van evenementen, die we hier dan kleinschalig kunnen opzetten. Ik denk aan comedy of een circusact, of zo. We moeten eerst nog wel een beetje leren stappen vooraleer we vol gas geven.”

Gert is ook erg dankbaar. “Ik wil de vorige uitbater Jimmy Malfait graag bedanken, want hij heeft hier een mooi klantenbestand opgebouwd. Daar kunnen wij nu van genieten. We werken intussen ook nog aan een website, zodat onze bezoekers onze activiteiten op de voet kunnen volgen”, geeft de nieuwe zaakvoerder nog mee.

Café Roosendael, Rozendaal 5 in Sint-Katelijne-Waver, maandag en dinsdag gesloten.

De vlakbij gelegen Abdij van Rozendaal. Foto Belga

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.