“Vake bouwde met veel liefde aan zijn melkveebedrijf”, vertelt zoon Maxim. “We wilden zijn werk niet zomaar laten stoppen. Door onze eigen melk te verwerken tot ambachtelijk ijs, willen we niet alleen zijn nalatenschap eren, maar ook mensen opnieuw verbinden met de boerderij.”
“Elk schepje is een eerbetoon”
En zo ontstond Schoetershof uit wat oorspronkelijk het melkveebedrijf van vader Koen Schoeters was. Die overleed in 2019, maar zijn vrouw Sandra en hun kinderen wilden het levenswerk van hun gepassioneerde echtgenoot en vader niet verloren laten gaan. Drie jaar later, in 2022, startten ze met het produceren van ambachtelijk hoeve-ijs, dat ze nu in Schoetershof scheppen voor hun klanten. “Elk schepje is een eerbetoon aan hem”, klinkt het.

Je kan er terecht voor een ijsje, maar ook om te genieten van de omliggende weilanden. En zelfs op het terras is die natuur terug te vinden: schaapjes van de boerderij lopen er nieuwsgierig rond. Sinds kort serveert de familie ook Dubai-ijs, een knipoog naar de wereldwijde trend van Dubai-chocolade: zelfgemaakt pistache-ijs met een topping van de populaire chocoladesoort. Zo spelen ze in op trends zonder in te boeten aan eigenheid.
“We blijven trouw aan wat papa ooit voor zich zag: een boerderij waar je niet alleen melk vindt, maar ook vers hoeve-ijs en een plek waar mensen zich welkom voelen, waar kinderen kunnen spelen en je tot rust komen in de natuur”, besluit Maxim. “Elke dag opnieuw brengen we die visie tot leven als gezin, samen met een fantastisch team.”
