Nieuws Mechelen Fiberklaar start uitrol glasvezelnetwerk in Lier

Fiberklaar start uitrol glasvezelnetwerk in Lier

Fiberklaar start uitrol glasvezelnetwerk in Lier

LIER – Fiberklaar is in Lier begonnen met het plaatsen van zijn glasvezelnetwerk. In de eerste fase komt het centrum met inbegrip van het begijnhof aan bod, goed voor 55 kilometer graafwerk en 10.029 potentiële huisaansluitingen.

De symbolische eerste spadesteek gebeurde woensdag op het Acaciaplein, maar de echte werkzaamheden vinden plaats in de nabijgelegen Beukenlaan. Midden januari maakte Fiberklaar bekend dat het ook in Lier een supersnel glasvezelnetwerk zou uitrollen als minstens 20% van de bewoners interesse zou tonen.

“Die hebben we ruim behaald: we zitten nu al aan meer dan 2.500 aansluitingen”, zegt commercieel directeur Nicholas De Walsche. “In de eerste fase werken we in het centrum van de stad ten zuiden van de treinsporen. De eerste inwoners in dit deel van de stad beschikken dit najaar al over internet via het netwerk van Fiberklaar. Tegen het bouwverlof van 2023 zouden we in het centrum met onze werken klaar moeten zijn. De werkzaamheden in de noordrand zijn wellicht eind volgend jaar klaar.”

Dankzij deze werken krijgen inwoners een gratis huisaansluiting van Fiberklaar, dat als nutsbedrijf instaat voor de bouw en het beheer van het netwerk. Zelf biedt Fiberklaar geen internetabonnementen aan. De Lierenaars kunnen dus kiezen of en bij welke deelnemende internetprovider ze een abonnement afsluiten voor supersnel en stabiel internet. De deelnemende aanbieders zijn Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet

fiberklaar.be/lier-centrum

Commercieel directeur Nicholas De Walsche toont de glasvezelkabel van Fiberklaar. — © Chris Van Rompaey

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.