Nieuws Mechelen Fietsatelier gaat ook rolstoelen herstellen

Fietsatelier gaat ook rolstoelen herstellen

Fietsatelier gaat ook rolstoelen herstellen

MECHELEN – Het Fietsatelier in Mechelen doet voortaan ook kleine reparaties aan rolstoelen. Dat is mogelijk dankzij een samenwerking tussen Stad Mechelen, Foundation Mechelen vzw en Ecoso vzw.

Rolstoelhouders kunnen op afspraak terecht in het Fietsatelier op de Battelsesteenweg voor herstellingen aan banden, remmen, spaken enzovoort. Er zijn zelfs vervangrolstoelen beschikbaar.
“Het is niet zo eenvoudig om iemand te vinden voor een periodiek nazicht of kleine herstellingen aan rolstoelen en het wordt ook al snel heel duur. Daarom hebben we het Fietsatelier op de Battelsesteenweg om medewerking gevraagd. Kleine herstellingswerken zien zij volledig zitten en ze doen dat aan democratische prijzen. Voor het vervangen van een band moet je rekenen op 20 à 25 euro”, vertelt Jan Simons van Foundation Mechelen, een vzw die zich inzet voor sociale projecten en goede doelen in onze regio.

Het initiatief geniet de volle steun van de stad Mechelen. “Het is goed dat mensen op een laagdrempelige en betaalbare manier ergens terechtkunnen voor eenvoudige herstellingen aan hun rolstoel. De mensen van het Fietsatelier hielpen eerder ook al bij het nazicht van de rolstoelen in het vaccinatiecentrum, om daar de dienstverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen voor mindermobiele mensen”, besluit schepen van toegankelijkheid Gabriella De Francesco.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.