Nieuws Mechelen Film promoot economische kracht van Land of Rivers

Film promoot economische kracht van Land of Rivers

Film promoot economische kracht van Land of Rivers

LAND OF RIVERS STILL 15Nieuwe internationale investeerders aantrekken en tegelijk reeds hier aanwezige bedrijven herinneren aan de duidelijke troeven van het arrondissement Mechelen op vlak van wonen, werken, studeren én investeren. Met dat doel heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, met steun van de provincie Antwerpen, een profileringsfilm over de regio Rivierenland gelanceerd.

De aanwezigheid van vestigingen van diverse multinationals en tal van grote bedrijven onderstreept dat het arrondissement Mechelen niet alleen geografisch gezien een prominente rol in de Vlaamse economische ruit heeft. Door onder meer de strategisch zeer goede ligging en het aanwezige potentieel op tal van vlakken, oefent het een grote aantrekkingskracht uit op het bedrijfsleven. Gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking: “Toen ik vorige week op agromissie in China was, vertelde ik dat de regio Sint-Katelijne-Waver op 20 kilometer van Brussels Airport ligt en op 30 kilometer van de tweede grootste Europese haven. Ze vielen uit de lucht. We moeten onze troeven, zoals ligging, kennis, arbeidspotentieel, … veel meer uitspelen en trachten te verzilveren.”

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en de provincie Antwerpen hebben de krachten gebundeld voor het uitwerken van nieuwe tools om het Mechelse arrondissement te profileren. Om buitenlandse investeerders het potentieel van deze regio te kunnen voorstellen en hen ervan te overtuigen waarom hier investeren van een verstandige beslissing getuigt, zoomt een vier minuten durende profileringsfilm in op de sterktes die bijdragen aan de economische slagkracht van de regio. “Zo wordt er onder meer gewezen op de beschikbaarheid aan een actieve bevolking en aan een ruim aanwezige kennis voor kennisintensieve sectoren zoals de biotechnologische en de farmaceutische industrie, de interessante stimuli voor investeringen en de uitstekende levenscondities voor de agro-industrie. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de uitstekende bereikbaarheid via zowel weg, spoor als water”, licht gedelegeerd bestuurder Frédéric Achten van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen toe. “Ik blijf ervan overtuigd dat wij een provincie met streken zijn. De troeven van de Kempen of Antwerpen zijn op sommige vlakken anders dan die van de Mechelse regio”, benadrukt gedeputeerde Caluwé de noodzaak van een duidelijke regionale profilering.

Met de profileringsfilm krijgt het bedrijfsleven en zijn vertegenwoordigers een eerste krachtige tool in handen om Rivierenland nationaal én internationaal nog sterker op de kaart te kunnen zetten. De film wordt op 20 september tijdens Award@Voka voor het eerst aan het grote publiek getoond. Nadien volgen nog een digitaal platform en een booklet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.