IMG_6428

Food Brothers koken vooral om te leren

MECHELEN - Arin Rens (18) en Robbe Van Dyck (20) hebben een gezamenlijke passie, lekker eten. Voor Robbe is koken zijn beroep, maar ook Arin werkt als jobstudent in de keuken. Het voorbije weekend startten ze met ‘The Foodbrothers’, een nieuw concept waarmee ze een culinaire reis rond de wereld maken, en gerechten uit verschillende landen aanbieden als take away.

Het idee voor dit concept ontstond tijdens de lockdown. In plaats van op reis te gaan deden ze een staycation in hun eigen tuin. Zo maakten ze een virtuele wereldreis. Daarbij stonden de typische gerechten van de verschillende landen centraal.

Beiden hebben ze al ervaring in de catering. Robbe werkt in de keuken van De Witten Vos op de Grote Markt, Arin was regelmatig aan de slag als jobstudent in The Chick op het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen. Het voorbije weekend deden ze een try out vanuit de keuken van The Chick. Het eerste land wat ze aandeden was Mexico. “Op het menu stond chili con carne. Maar we willen meer doen dan alleen een gerecht afleveren. In het afhaalpakket zaten ook enkele gadgets zoals een Mexicaanse snor, een vlagje, een vakantiekaartje, maar ook nachos met guacamole, een Mexicaans biertje en zelfs een Spotify pleaylist met aangepaste muziek. Bovendien hadden alle mensen die de maaltijden aan huis leverden een sombrero op hun hoofd, sneeuw of geen sneeuw. We doen dat omdat we er voor onze klanten een totaalbeleving van willen maken. ’s Avonds kregen ze allemaal nog een SMS-berichtje met de vraag of het gesmaakt had.”

Foodbrothers Arin en Robbe willen graag verder gaan met hun culinaire wereldreis. “We doen dit vooral om te leren. Door telkens voor een ander type keuken te kiezen leren we de gerechten uit die landen ook beter kennen. Hopelijk kunnen we binnen een drietal weken een nieuw land aandoen op onze culinaire wereldreis.”