Nieuws Mechelen Galapagos is Trends Gazelle 2021 én Super Gazelle

Galapagos is Trends Gazelle 2021 én Super Gazelle

Galapagos is Trends Gazelle 2021 én Super Gazelle

MECHELEN – BORNEM – HEIST-OP-DEN-BERG – Woensdag werd het Mechelse bedrijf Galapagos verkozen tot Trends Gazelle 2021. Ter gelegenheid van deze verjaardagseditie, besliste de redactie  om ook een Super Gazelle te eren. Dat is een onderneming die over de laatste 20 jaar de grootste groei in de provincie gegenereerd heeft. Ook hier ging de prijs naar Galapagos.

Galapagos werd verkozen tot Trends Gazelle 2021 in de categorie van de grote bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven ging de trofee naar het Gentse AI-specialist Skyhaus en bij de kleine bedrijven ging binnen- en buitenspeeltuin Tarzan & Jane uit Zolder met de eerste prijs aan de haal. Ze krijgen van Trends de eretitel ‘Ambassadeur van de Vlaamse Gazellen’. Galapagos is als snelste groeier van de afgelopen twintig jaar ook bekroond tot Supergazelle.

Elk jaar rangschikt Trends de snelst groeiende bedrijven van Vlaanderen onder het keurmerk ‘Trends Gazellen’. De voorbije maanden stelden ze de snelst groeiende bedrijven per provincie voor. Woensdag 21 april vond de prijsuitreiking Trends Gazellen 2021 voor Vlaanderen plaats tijdens een speciale TV-uitzending op Kanaal Z.

Galapagos ontstond in 1999 als een joint venture tussen het Nederlandse Crucell en het Mechelse Tibotec. Onder leiding van Onno van de Stolpe trok Galapagos zes jaar later naar de beurs met een notering op Euronext Brussel en Amsterdam. Bij die operatie haalde het bedrijf 35 miljoen euro op waarmee het niet alleen het klinisch onderzoek financierde, maar ook overnames deed. In mei 2015 trok Galapagos naar Nasdaq. Dat bracht nog eens 280 miljoen euro in het laatje. Sindsdien verzesvoudigde de beurskoers tot een top van 252,90 euro in februari 2020

In de top 20 van de Trends Gazellen bij de kleine bedrijven vinden we nog twee ondernemingen uit onze regio. Raamwinkel uit Bornem, gespecialiseerd inde onlineverkoop van ramen en deuren eindigde op een mooie tiende plaats en Guldenbouw uit Heist-op-den-Berg, een bouw- en renovatiebedrijf, eindigde in dezelfde categorie op een 17de plaats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Duffel
Duffel

Huisartsen openen wijnwinkel

DUFFEL – In de Kiliaanstraat in Duffel openden huisartsen Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt… Lees meer