Nieuws Mechelen Galapagos uitgeroepen tot Bedrijf van het Jaar

Galapagos uitgeroepen tot Bedrijf van het Jaar

Galapagos uitgeroepen tot Bedrijf van het Jaar

galapagosBelcham, de Belgian American Chamber of Commerce met vestigingen in New York en San Francisco, reikte naar jaarlijkse traditie de prijzen uit voor de meest verdienstelijke Belgische bedrijven in de Verenigde Staten. Daarbij werd Galapagos uit Mechelen uitgeroepen tot Bedrijf van het Jaar. Dat gebeurde tijdens het Belcham galabal in New York in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel en vicepremiers De Croo en Reynders.

Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos met hoofdkantoor in Mechelen, is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen. Het heeft een door de FDA goedgekeurd middel tegen reuma. Galapagos noteert op Euronext en sinds vorig jaar ook op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Het Gentse Showpad, opgericht in 2011, werd onderscheiden als meest beloftevolle onderneming. De lifetime achievement award ging naar bloemsierkunstenaar Daniel Ost uit Sint-Niklaas.

Belcham helpt Belgische ondernemingen bedrijven bij hun eerste stappen op de Amerikaanse markt en stelt ook een incubatieruimte ter beschikking die start-ups tijdelijk als kantoor tegen toegankelijke tarieven kunnen huren. “Onze focus ligt op het stimuleren van Belgisch-Amerikaanse bedrijven en het versterken van hun globale marktpositie”, zegt Bieke Claes van Belcham. “Wij zijn trots op de indrukwekkende prestaties van onze ondernemers en faciliteren, promoten en ondersteunen hen op verschillende manieren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.