Nieuws Mechelen Geen Winterbar Moose dit jaar in Heist-op-den-Berg

Geen Winterbar Moose dit jaar in Heist-op-den-Berg

Geen Winterbar Moose dit jaar in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG – Ook Winterbar Moose deelt in de coronaklappen en zal deze winter opgeborgen blijven. Winterbar Moose is een initiatief van een professioneel bedrijf dat ruim 10 jaar actief is in de eventssector en waarvan Jan Moons zaakvoerder is.

Sinds de corona-uitbraak in maart liggen alle activiteiten van het bedrijf stil. Zo gingen de 18 Vlaamse zomeredities van Apérotime niet door. Ook de Seven2one Afterwork parties en de freelance ondersteuning voor o.a. het foodtruckfestival HAP, vielen in het water.

Zaakvoerder Jan Moons: “In tegenstelling tot de horeca, die enige compensatie maatregelen krijgt voor de periodes van sluiting, is er op een verdwaalde hinderpremie na geen ondersteuning voor de eventsector. Tegenover alle gedane investeringen en lopende kosten staan dus geen inkomsten. Er zijn voorbeelden van beroemde afgelaste evenementen, denk maar aan Rock Werchter of Tomorrowland. Maar eigenlijk wordt de ganse eventsector, en dus ook de kleinere evenementen waar ons bedrijf zich op richt, bijzonder hard getroffen.”

Om toch nog enige economische activiteit te hebben dit jaar, had zaakvoerder Jan Moons gehoopt de winterbar Moose toch nog te kunnen opbouwen. “Heist is mijn thuishaven en het ‘goede leven’ hier ligt me nauw aan het hart. In tegenstelling tot de andere locaties waar we actief zijn, heb ik hier immers nog een extra persoonlijk engagement als schepen en toekomstig burgermeester. Maar hoe graag ik het ook zou doen, als ondernemer moet ik dit niet alleen emotioneel maar ook commercieel-economisch afwegen. De bar vraagt immers een serieuze opbouw, waaraan we eigenlijk deze week zouden moeten beginnen. Gezien de onzekerheid of en hoe we zouden mogen openen, is het risico helaas te groot om er nog aan te beginnen”

Jan Moons vermoedt dat de collega’s rondom het kruispunt er hoe dan ook het beste zullen van maken. Hij kijkt er alleszins naar uit om Moose, samen met alle andere winterbars in Heist, na corona ooit toch opnieuw en op een veilige en verantwoorde manier te heropenen. Want net als elke ondernemer wil Jan Moons er voor blijven gaan.

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.