Nieuws Mechelen Gemeenten Klein-Brabant Vaartland hernieuwen samenwerking met VDAB

Gemeenten Klein-Brabant Vaartland hernieuwen samenwerking met VDAB

Yvo Van Damme, Bjorn Cuyt, Bavo Anciaux, Eddy Bevers, Koen Van den Heuvel, Kristof Joos en Elke Cuyt.

Gemeenten Klein-Brabant Vaartland hernieuwen samenwerking met VDAB

PUURS-SINT-AMANDS – WILLEBROEK – BORNEM – De drie gemeenten van Klein-Brabant Vaartland ondertekenden vrijdag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de VDAB. De samenwerking moet de uitdagingen op de lokale arbeidsmarkt aanpakken. Het terugdringen van de jeugdwerkloosheid wordt het speerpunt.

Eind mei telde Klein-Brabant Vaartland 1810 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 13% minder dan een jaar geleden. De werkzaamheidsgraad van de regio Klein-Brabant Vaartland ligt op het gemiddelde van de provincie Antwerpen. Toch zijn er grote verschillen tussen de drie gemeenten. De helft van alle werkzoekenden in de regio woont in Willebroek.

“Het Vlaamse regeerakkoord heeft een werkzaamheidsgraad van 80% als doel. Door met de lokale besturen van Bornem, Puurs-Sint-Amands en Willebroek de krachten te bundelen kunnen we gerichter oplossingen zoeken voor de knelpunten die specifiek zijn voor deze gemeenten”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur van VDAB. “Nu de lucht op de arbeidsmarkt aan het opklaren is moeten we ons vooral focussen op de jeugdwerkloosheid. Bijna twee derde van de werkzoekende jongeren in Klein-Brabant-Vaartland heeft geen diploma van middelbaar onderwijs. Tegelijkertijd zijn er in de regio heel wat jobs waarvoor er geen diploma’s nodig zijn. Denk maar aan de vele logistieke bedrijven. Het activeren van deze kansengroepen is een prioriteit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.