Nieuws Mechelen Gemeentepersoneel doet proefrit op mogelijk toekomstige lease fietsen van Chamizo en o2o

Gemeentepersoneel doet proefrit op mogelijk toekomstige lease fietsen van Chamizo en o2o

Foto: Gemeente Sint-Katelijne-Waver.

Gemeentepersoneel doet proefrit op mogelijk toekomstige lease fietsen van Chamizo en o2o

SINT-KATELIJNE-WAVER – Enkele tientallen personeelsleden van de gemeente Sint-Katelijne-Waver en het OCMW verzamelden dinsdag voor een proefrit met hun potentieel nieuwe fiets. Het gemeentebestuur biedt voortaan namelijk ook lease-fietsen van leasefirma o2o en fietsenwinkel Chamizo aan. “Die hebben heel wat voordelen”, aldus de bevoegde schepen.

Heel wat bedrijven en organisaties bieden hun personeel de mogelijkheid aan om via de werkgever een fiets te leasen. Ook de gemeente Sint-Katelijne-Waver maakt dat nu mogelijk. De regelgeving werd vorige maand goedgekeurd in de gemeenteraad. “Er was meteen heel wat interesse. Tientallen medewerkers gaven aan dat ze van het systeem gebruik willen maken”, zegt schepen van Personeelszaken An Coen (N-VA).

“Het systeem heeft veel voordelen”, zegt Coen. “Zo geniet je van de fiscale voordelen die kunnen oplopen van enkele honderden tot duizenden euro’s nettowinst. Maar ook door de stijgende prijzen aan de pomp wordt fietsen naar het werk steeds interessanter. Bovendien dragen we zo ons steentje bij aan een duurzame mobiliteit en is het veel gezonder. Tot slot kunnen we ons ook positioneren als een aantrekkelijke werkgever.”

Enkele tientallen geïnteresseerde personeelsleden verzamelden dinsdag aan het gemeentehuis voor een proefrit. Leasefirma o2o en de Katelijnse fietsenwinkel Chamizo stelden er verschillende tweewielers voor.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.