Nieuws Mechelen Geronimo Stilton komt in station Nekkerspoel wonen

Geronimo Stilton komt in station Nekkerspoel wonen

Geronimo Stilton komt in station Nekkerspoel wonen

MECHELEN – Midden april zal uitgeverij Baeckens haar intrek nemen in het Stationsgebouw van Mechelen-Nekkerspoel. Het gebouw werd onlangs volledig gerenoveerd door de NMBS en krijgt nu een nieuwe bestemming. Naast kantoorruimtes zal de uitgeverij van kinder- en jeugdboeken de voormalige stationshal omtoveren tot een hotspot voor culturele activiteiten.

Met allerlei diverse activiteiten zoals voorleesmomenten en belevingsexpo’s, wil de uitgeverij volop inzetten op leesbevordering en leesmotivatie. Baeckens richt zich met de activiteiten op kinderen en wil ook een intense samenwerking opzetten met de buurtbewoners. Ook treinreizigers zullen kunnen genieten van leuke initiatieven.

“Toen we de indrukwekkende stationshal zagen, hebben we geen moment getwijfeld om ons kandidaat te stellen als huurder. De prachtige zaal biedt ons de kans om onze jonge lezers hier in huis uit te nodigen,” vertelt CEO Stijn Baeckens. “Als uitgeverij willen we kinderen veel maar vooral graag laten lezen, en hen al spelend versterken in hun leesvaardigheden. Op deze locatie kunnen we onze droom waarmaken door hen in contact te brengen met hun favoriete personages en schrijvers. Zo plannen we o.a. een beleefparcours met Geronimo Stilton.”

Uitgeverij Baeckens is een Mechelse onderneming die momenteel gehuisvest is in het voormalige Aartsbisschoppelijk Groot Seminarie. Jos Baeckens startte met de uitgeverij in 1990 toen nog onder de naam Bakermat. In 2004 kreeg de uitgeverij zijn huidige naam en in 2014 werd zijn zoon Stijn Baeckens CEO van de uitgeverij. Baeckens geeft hoofdzakelijk kinder- en jeugdboeken uit, en is vooral bekend van de populaire boekenreeksen Geronimo Stilton en Warrior Cats. Onder de vleugels van de onderneming zit ook kinderboekhandel Pardoes. De boekhandel zal niet mee verhuizen, maar blijft gevestigd op de Ijzerenleen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.